Titel: Gruwelijk spel
Auteur: Mirjam Hildebrand
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Kluitman
Publicatiedatum: Juli 2019
Aantal bladzijdes: 80
Recensie: Danielle

Het verhaal
De zestienjarige Daantje is op zoek naar geld én een uitdaging. Alles om haar af te leiden van haar naderende eindexamen en haar terminaal zieke moeder. Als ze een oproep ziet voor een doodskist-dare, weet ze het meteen: hier móéten zij en haar beste vriendin Nora aan meedoen. Het doel van de challenge is om vierentwintig uur in een doodskist door te brengen. De deelnemers worden op diverse momenten uit hun kist getrokken om zenuwslopende opdrachten uit te voeren. Tijdens de opdrachten komen er dingen aan het licht die Daantje liever nooit had geweten. De vriendschap tussen haar en Nora wordt op de proef gesteld en Daantje begint te vermoeden dat er meer achter zit dan gewoon een spelletje. Wat als ze echt in gevaar is?

Over de auteur
Mirjam Hildebrand studeerde Psychologie aan de Universiteit Leiden en heeft haar eigen psychologiepraktijk in Haarlem. Daarnaast is ze columnist en schrijver, en deelt ze graag op social media wat haar bezighoudt. Naast de Voorlopers-serie publiceerde ze twee prentenboeken en werkte ze mee aan verschillende verhalenbundels.

Mijn mening
De setting is duidelijk zodra Daan heeft besloten om deel te nemen aan de doodskist-dare uitdaging.

Wat haar precies te wachten staat is nog niet duidelijk als ze zich aanmeldt samen met haar vrienden Stan, Nora en Aron. Het spel kan beginnen.

Daan wordt naar haar doodskist gebracht en al snel bekruipt haar een ongemakkelijk gevoel.

Je kunt helemaal niet voelen hoe het is om dood in een kist te liggen, want als je dood bent, voel je het niet meer. Snel focus ik me op mijn ademhaling.

Van het verhaal krijg je een bekneld gevoel, wetende dat je in een doodskist ligt en je er zelf niet uit kan komen zonder hulp. Gelukkig is die hulp nog steeds aanwezig, desondanks bekruipt je wel al het idee dat stel die hulp gaat wegvallen. Wat dan?

Gruwelijk spel heeft een goed opbouwende verhaallijn en er zit dan ook een heerlijke snelheid in het verhaal. De vrienden ogen een hecht clubje onder elkaar. Dit wordt helaas niet verder uitgewerkt, daarvoor is het verhaal net iets te kort.

Doordat de moeder van Daan terminaal is wordt er een band gecreëerd tussen hen zodra Daan in de doodskist ligt wetende dat haar moeder niet meer lang te leven heeft. Dit is een beladen gedachte en zal voor diegene die er zelf mee te maken hebben een emotionele lading krijgen.

Mirjam weet in een korte YA-thriller verschillende aspecten aan te snijden en zorgt ervoor dat deze in de juiste proporties verdeeld worden Hopelijk komt er snel weer een nieuw boek van haar uit aangezien het heerlijk leesvoer is.

Gruwelijk spel krijgt van mij 4 sterren.

Danielle


Bestel dit boek bij Bol.com

Bestel dit boek bij Libris.nl

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)