In juni verscheen de thriller Stad van meisjes van Elizabeth Gilbert. Namens uitgeverij Cargo mogen wij drie exemplaren (paperback) verloten van Stad van meisjes en haar eerder uitgegeven boek Big magic, waarvoor hartelijk dank.

Stad van meisjes

New York, 1940. De negentienjarige Vivian Morris heeft het eerste jaar van de universiteit niet gehaald, en haar ouders besluiten dat ze bij haar tante in New York moet gaan wonen. Haar tante is de eigenaar van de Lily Playhouse, een roemrucht maar vervallen theater in Manhattan, en Vivian voelt zich meteen thuis in de extravagante en onconventionele wereld van acteurs en showgirls. Ze mag achter de schermen werken en de kostuums ontwerpen, maar als ze een schandaal veroorzaakt staat haar wereld op zijn kop en zal ze pas jaren later alle gevolgen kunnen overzien.

Stad van meisjes is een bijzondere en fonkelende roman over een moedige en tegendraadse jonge vrouw die vecht voor de vrijheid om zichzelf te zijn en om te kiezen voor een liefde die anders is dan anders.

Big Magic

In Big Magic moedigt Elizabeth Gilbert ons aan om onze verborgen talenten te ontdekken. Balancerend tussen spiritualiteit en vrolijk pragmatisme laat ze zien hoe we onze ideeën kunnen omarmen, nieuwe uitdagingen het hoofd kunnen bieden en onze dagen kunnen vullen met meer passie en mindfulness. Op weg naar het leven waar je altijd van hebt gedroomd.

Wat is creatief leven? Een leven dat meer door nieuwsgierigheid dan door angst wordt gedreven.

Over de auteur

Elizabeth Gilbert (1969) brak internationaal door met het autobiografische Eten, bidden, beminnen (Eat Pray Love), waarvan in Nederland inmiddels meer dan 450.000 exemplaren werden verkocht. Het boek is verfilmd met Julia Roberts en Javier Bardem in de hoofdrollen. Toewijding is het vervolg op Eten, bidden, beminnen. Ze debuteerde met de verhalenbundel Pelgrims, dat haar een nominatie opleverde voor de pen/ Hemingway Award. Mannen van staal is haar romandebuut.

Wil jij kans maken op een combi-pakket van Stad van meisjes en Big magic? Beantwoord de volgende vraag:

  • Welke Amerikaanse zanger schreef en zong de titeltrack voor de verfilming van Eat Pray Love?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 21 september 2019 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Gilbert’. Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Klik hier voor om een fragment te lezen uit Stad van meisjes

Succes!

Of bestel dit boek bij:

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)