Titel: Ik volg je
Auteur: Lisa Jewell
Genre: Thriller
Uitgeverij: A.W Bruna Uitgevers
Vertaling: Ineke de Groot
Publicatiedatum: Juni 2019
Aantal bladzijdes: 352
Recensie: Bianca

Ik volg je

Over de auteur:
Lisa Jewell (London, 1968) schreef haar eerste roman in 1998. Die was dat jaar het best verkopende debuut. Sindsdien heeft ze 16 boeken geschreven. Enkele jaren geleden is ze van genre veranderd – van chicklit naar psychologische thrillers. Hiermee belandde ze in Engeland op #1 in de bestsellerlijst.

Achterflap:
Je bent weer terug in je geboortestad na vier jaar in het buitenland. Met een nieuwe man aan je zij. Jullie zijn op zoek naar een eigen plek, maar logeren voorlopig bij je broer.
En dan ontmoet je zijn buurman. Directeur op de plaatselijke school. Twee keer zo oud als jij. Extreem aantrekkelijk. En je begint hem te volgen.
Maar je had nooit kunnen vermoeden dat een onschuldige verliefdheid zich zou ontpoppen tot een dodelijke obsessie. Of dat iemand anders jou zou gaan volgen…

Mijn mening:
Josephine – door iedereen Joey genoemd – besluit na het overlijden van haar moeder samen met haar echtgenoot Alfie terug te verhuizen naar haar geboortestad.
Joey heeft een turbulent leven achter de rug, vooral het niet vinden van rust heeft Jewell goed uit weten te werken. Zonder dat Joey ooit een etiket opgeplakt heeft gekregen,
lees je tussen de regels door dat Joey wat problemen heeft die bij een psychische beperking passen.

Ik volg je is een psychologische thriller waarin veel aandacht is besteed aan de uitwerking van de personages, je ervaart dat bijna elk mens te kampen heeft met beperkingen, volmaakte mensen bestaan niet, daar is Ik volg je een mooi voorbeeld van.
Ik volg je is een familiair verhaal waar wraak het leven van sommige mensen dusdanig beïnvloedt dat normaal functioneren niet meer mogelijk is. Het gaat om volgen en gevolgd worden en dat neemt in dit verhaal extreme vormen aan. We hebben het in dit geval over stalken en dan wordt het zorgelijk. Persoonlijk houd ik enorm van verhalen waarin de diepgang van de personages het belangrijkste uitgangspunt is, je leert ze goed kennen, alsof ze bij je in de buurt wonen.

Ik volg je zou ook prima te lezen zijn voor de liefhebbers van romans, de schrijfstijl van Jewell weet je te raken, ik heb nooit eerder iets van deze schrijfster gelezen maar ik denk dat haar feelgood boeken bij mij ook echt in de smaak zouden vallen. Ik volg je valt onder de categorie misdaadroman.
De schrijfstijl van Jewell spreekt tevens aan door de korte hoofdstukken, af en toe word je als lezer verwend met een tipje van de ontknoping door een verhoor wat letterlijk beschreven is.

Het verhaal is heel uitnodigend om steeds een extra hoofdstukje mee te pakken waardoor je het boek zo uit hebt. Ik moet wel eerlijk bekennen dat het plot niet totaal verrassend was, ik had gedurende het lezen al wat signalen opgevangen die klopten.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Psychologie: 5
Plot: 4
Spanning: 3

Ik volg je komt hiermee voor mij op een mooie 4 sterren.

Bianca


Zoek een boekhandel in de buurt

Bestel dit boek bij Bol.com

Bestel dit boek bij Libris.nl

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)