Titel: Kamer 305
Auteur: Yvonne Franssen
Genre: Thriller
UitgeverijFuturo Uitgevers
Publicatiedatum: September 2019
Aantal bladzijdes: 220
Recensie: Danielle

Yvonne Franssen heeft een grote liefde voor taal. Al sinds ze kan lezen, schrijft ze korte verhalen en versjes. Ze schreef jarenlang een maandelijkse column voor de website ikleesliteratuur.nl, en wist bij schrijfwedstrijden met haar verhalen diverse prijzen en publicaties in de wacht te slepen. In 2011 verscheen haar eerste thriller Talio, een jaar later gevolgd door De genius. In 2013 schreef ze ter gelegenheid van de Limburgse Avond van het Spannende Boek de minithriller Mysterie aan de Maas. In 2017 maakte Yvonne met de versjesbundel Oma zegt een uitstapje buiten het thrillergenre, waarin ze echter terugkeerde met haar vierde thriller Schaduwen die in augustus 2018 bij Futuro Uitgevers verscheen.  

Kim is ongelukkig getrouwd met Simon en heeft al ruim een jaar een buitenechtelijke relatie met Martijn. Eva werkt als verpleegkundige in een ziekenhuis. Ze wordt regelmatig geplaagd door traumatische herinneringen uit haar jeugd. 
Kim en Eva kennen elkaar niet, maar als Kim op een dag een dode vrouw aantreft in de hotelkamer waar ze met haar minnaar heeft afgesproken, raken hun levens ongewild met elkaar verstrengeld. 
Wie is de dode vrouw in de hotelkamer? Waarom is ze vermoord? Welke rol speelt Kims minnaar in het verhaal en op welke manier is hij met Eva verbonden? Los van elkaar proberen Eva en Kim de waarheid te achterhalen en dat heeft voor beiden verstrekkende gevolgen.  

Het verhaal begint met Eva waarin duidelijk wordt dat ze het niet makkelijk heeft gehad in haar jeugdjaren. Vervolgens maken we kennis met de onbekende in dit verhaal, waarvan snel blijkt dat hij geen goede bedoelingen heeft met enkele mensen. Maar wie is hij of zij? Martijn en Kim hebben een buitenechtelijke relatie maar weten nog vrij weinig van elkaars ‘werkelijke’ leven.  

Afwisselend tussen de personages worden de hoofdstukken verdeeld. Stapsgewijs krijg je steeds meer inzicht in de werelden van eenieder. De spanning wordt opgevoerd als er dan opeens iemand verdwijnt en mensen worden vermoord.    

Door de korte hoofdstukken en de afwisseling van de personages zit de vaart al snel in het verhaalDe onbekende personage brengt telkens de spanning tot een hoger level en je vraagt je af wie hier achter zit. Gaandeweg het verhaal heb je wel al vermoedens waar het plot naar toe gaat maar toch zakt de spanning nooit weg gedurende het lezen.  

Hij is dood. Zijn levenloze ogen staren me verwijtend aan, zijn dode lippen vormen moeizaam een paar woorden. ‘Waar was je? Ik had je nodig en je was er niet. Waar was je?’

Het slot geeft je nog een zure nasmaak en dat maakt Kamer 305 tot een heerlijke thriller die zeer zeker de moeite waard is om te lezen.  

4,5 ster voor Kamer 305.  

Danielle 


Zoek een boekhandel in de buurt

Bestel dit boek bij Bol.com

Bestel dit boek bij Libris.nl

Leave a Reply

  • (not be published)