Titel: Leven met een leugen
Auteur: Wendy Brokers
Genre: Roman-Feelgood
Uitgever: Boekerij
Publicatiedatum: Juli 2019
Aantal bladzijdes: 358
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Wendy Brokers deed in 2012 voor het eerst mee aan een schrijfwedstrijd, al snel gevolgd door een column, twee korte verhalen en een roman. In 2018 verscheen haar eerste roman bij Boekerij, Baguette met jam voor twee. Naast het schrijven werkt ze als Neonatologie verpleegkundige Geboortezorg.

Achterflap:
Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.
Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Mijn mening:
Leven met een leugen is een los te lezen vervolg op Baguette met jam voor twee. Ik zou je echter je aanbevelen ook het eerste deel te lezen. Punt één, omdat je de personages dan beter kent en punt twee, het zijn allebei fantastische verhalen.

In Leven met een leugen draait alles om Sofie en Jelle, ze kennen elkaar al jaren. Jelle is de vriend van Nate en heeft Sofie lang gezien als ‘het kleine zusje van’.

Tot er in de puberteit een wilde nacht plaats vindt die beiden anders beleven en ze verliezen elkaar daarna weer voor jaren uit het oog. Jelle lijkt als het ware op de vlucht te slaan, dit heeft niet alleen met Sofie te maken maar ook door een traumatische ervaring uit de jeugd van de vriendengroep. Jelle leeft jaren als een losbol en Sofie zoekt geborgenheid en liefde, dit lijkt niet samen te gaan.

Weet je, ik wil er alles aan doen om dit te laten werken en ik weet dat ik daarvoor eerlijk moet zijn, maar ik heb het gevoel dat ik in drijfzand ben beland met je. Ik kan mijn verleden niet ongedaan maken. Als je dat van me verlangt hebben we geen toekomst.

Wanneer ze elkaar tijdens een skivakantie letterlijk weer tegen het lijf lopen lijkt het hek van de dam. Jelle zet alles op alles om Sofie voor zich te winnen, dit gaat niet zonder slag of stoot en het is maar de vraag of er ruimte is voor vergeving en een toekomst samen.

Wendy Brokers schrijft hartverwarmend, continu voel ik de emoties door mijn eigen lijf gieren. Zij weet de intimiteit die er speelt tussen de personages met een intens gevoel over te brengen. Van het begin tot het eind ben ik ontroerd door dit met momenten hartverscheurend maar ook zeer liefdevol verhaal.

Ieder mens maakt fouten in zijn leven. Vaak kleine, soms grote. Je struikelde. Een enkele keer viel je. En je krabbelde weer op. Soms had je een poos een ketting met een steen aan je been. Daardoor kwam je maar moeizaam vooruit. De steen sleet vanzelf als je hem maar lang genoeg met je meetorste.

En wat geeft het mij een opgelucht gevoel dat ik in het nawoord lees dat we ook nog een vervolg krijgen waarin we Femke, de zus van Jelle, beter gaan leren kennen, ik kijk er enorm naar uit.

Ik geef Leven met een leugen dik verdiend 5 sterren.

Bianca


Zoek een boekhandel in de buurt

Bestel dit boek bij Bol.com

Bestel dit boek bij Libris.nl

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)