Titel: Honeymoon
Auteur(s): James Patterson & Howard Roughan
Genre: Thriller
Uitgeverij: Uitgeverij Rainbow
Vertaling: Dennis Keesmaat
Publicatiedatum: (her)uitgave juni 2019, eerste uitgave 2013.
Aantal bladzijdes: 313
Recensie: Bianca

Over de auteur: 

James Patterson (1947) is de succesvolste hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 240 miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef de zeer succesvolle thrillerreeksen Alex Cross en The Women’s Murder Club. James Patterson woont en werkt in Florida.  

Achterflap: 

Een pasgetrouwd stel stapt in de sauna van hun luxe bruidssuite en ze komt er nooit meer uit. Als een ander echtpaar op huwelijksreis naar Rome aan boord van hun vlucht wordt vermoord, is het duidelijk dat een moordenaar het gemunt heeft op pasgetrouwden. En het is voor iedereen de vraag welk gelukkig paar de volgende slachtoffers zullen zijn. FBI-agent John O’Hara probeert deze zaken op te lossen, terwijl special agent Sarah Brubaker achter een andere vindingrijke seriemoordenaar aan zit, wiens slachtoffers allemaal één macaber ding gemeen hebben. Intussen vreest elk echtpaar voor hun leven.  

Mijn mening: 

Allereerst wil ik even kwijt dat Honeymoon als rainbow pocket uitgave erg makkelijk in de hand ligt, daarbij is het ook nog mee genomen dat hij voor een leuk prijsje te koop is. Honeymoon is een spannende misdaadroman waarbij twee verschillende verhaallijnen meer met elkaar gemeen hebben dan men in eerste instantie denkt.   

Rechercheur John O’Hara, weduwnaar en verantwoordelijk voor de opvoeding van zijn nog twee jeugdige zoontjes jaagt op een seriemoordenaar die het gemunt heeft op pasgetrouwde stelletjes. Sarah Brubacker, rechercheur in een ander deel van Amerika, is druk met het oplossen van een andere moordzaak. Plots komen John en Sarah met elkaar in contact en jagen ze samen verder.  

Honeymoon is redelijk spannend, de personages worden goed uitgewerkt waardoor het verhaal ook een andere kant krijgt waarin je meeleeft met de zorgen van de hoofdpersonen.  

De persoonlijke gedachten en belevingen van de seriemoordenaar zijn dusdanig uitgewerkt dat het een realistisch persoon is en niet alleen een moordenaar. Een moordenaar wordt niet als moordenaar geboren, er kunnen allerlei factoren meespelen in een mensenleven die een mens tot moord laten overgaan. Dit kunnen psychische factoren zijn maar ook factoren van buitenaf, vaak is het beide. Honeymoon is een verhaal waarin dit goed tot uiting komt.  

Het verhaal is opgebouwd in vier delen, elk deel bestaat weer uit zeer korte hoofdstukken die ervoor zorgen dat je door het boek heen vliegt. Honeymoon leest als een trein, een goed opgezet verhaal met twee verhaallijnen die samenkomen tot een bevredigende ontknoping.  

Qua originaliteit was het geen uitblinker, het is geen boek wat me altijd bij zal blijven maar dat neemt niet weg dat ik het boek met plezier heb gelezen. Patterson is een voorbeeld van een schrijver die ondanks het schrijven van zeer veel boeken toch de kwaliteit van zijn verhalen op peil weet te houden. Ik ben dan ook een enorm fan van zijn Women murder’s club serie. Een serie die we kunnen scharen onder de romantic suspense. Hij is echt een schrijver die met zijn standalones en verschillende series tal van doelgroepen op de wenken weet te bedienen. Het ene boek is beter dan het andere, maar slechte boeken zitten er tot nu toe voor mij niet tussen.  

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Spanning: 3
Psychologie: 3
Leesplezier: 4
Plot:4  

Honeymoon krijgt van mij 3,5 ster.  

Bianca  

Leave a Reply

  • (not be published)