Titel: Stuk van jou
Auteur: Susan van Eyck
Genre: Roman
Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
Publicatiedatum: Augustus 2019
Aantal bladzijdes: 304
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Susan van Eyck schrijft en fotografeert. Ze woont met haar man en twee kinderen in Leiden. Mijn beeld van jou is haar debuutroman. Inmiddels is Stuk van jou haar derde roman en het vervolg op Mijn beeld van jou.

Achterflap:
Emma is 33 en voelt dat haar leven stilstaat. Sinds het overlijden van haar grote liefde Boris, twee jaar eerder, merkt ze dat ze het verleden niet los kan laten. Gelukkig heeft ze steun van Alice, haar beste vriendin, en van Wout, die Boris’ beste vriend was.
Maar tussen Emma en Wout groeit al snel meer dan alleen vriendschap, en daar heeft Emma het enorm moeilijk mee – het voelt alsof ze Boris verraadt. Kan Emma leren loslaten en een nieuwe weg inslaan?

Mijn mening:
Stuk van jou is een prima los te lezen vervolg op Mijn beeld van jou, er wordt voldoende teruggeblikt naar het verleden om dit verhaal te kunnen volgen.
Toch kun je je beter in Emma inleven als je weet wat ze allemaal heeft mee gemaakt en hoe de onderlinge vriendschappen in Mijn beeld van jou al vorm hebben gekregen.

Stuk van jou is een feelgood waarin alles draait om vriendschappen en hoe die uit kunnen groeien tot ware liefde. De emoties in Stuk van jou zijn minder intensief dan in Mijn beeld van jou, het verdriet is verwerkt en dat merk je ook tijdens het lezen, het leven gaat door en daar moet eenieder op zijn eigen manier opnieuw zijn weg in zien te vinden. We weten allemaal wat het beste is voor een ander maar oh wee als we zelf in de situatie komen dat we beslissingen moeten nemen die belangrijk zijn voor de toekomst, nooit van tevoren wetend of het de goede keuze is.

Pas tegen het eind van Stuk van jou krijgt het verhaal een onverwachte wending die een ieder weer met beide benen op de grond zet. Susan van Eyck is er wederom in geslaagd de lezer duidelijk te maken dat het leven niet voorspelbaar is en dat men moet genieten van het moment. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Stuk van jou is realistisch geschreven, vooral het stukje rouwverwerking is zo ingekleed dat je je goed in kunt leven, niemand heeft van tevoren een beschrijving paraat over hoe men rouw moet verwerken, ook het te volgen tijdspad is voor iedereen anders. Vooral steun en begrip vanuit de directe omgeving is belangrijk en daar heeft van Eyck een mooie invulling aan gegeven.

Op die momenten voel ik wat ze bedoelen, als ze zeggen dat iemand die er niet meer is niet écht weg is, dat er altijd iets van diegene blijft, al bestaat dat dan alleen nog maar in je hoofd.

Ik heb Stuk van jou in een rap tempo uitgelezen, de emoties kwamen minder binnen dan in het eerste deel maar dat nam niet weg dat het boek lekker weg las.

Stuk van jou krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca


Bestel dit boek bij Bol.com

Bestel dit boek bij Libris.nl

Leave a Reply

  • (not be published)