Titel: Gevallen dromen
Gevallen dromenAuteur: Sarina Bowen
Genre: New Adult
Uitgeverij: SVM Publishing
Vertaling: Olga Hoekstra
Publicatiedatum: Augustus 2019
Aantal bladzijdes: 215
Recensie: Miriam

Het verhaal 

Dat het in je leven niet altijd gaat zoals je dat voor ogen had, is iets waar Corey Callahan maar al te goed over mee kan praten. Ze ging er namelijk vanuit dat ze haar tijd op Harkness College voornamelijk ijshockeyend door zou brengen, maar in plaats daarvan komt ze haar eerste dag aan in een rolstoel. Ze neemt haar intrek in een mindervalidenkamer en kan meteen heel goed opschieten met haar kamergenootje Dana. Aan de overkant van de gang is nog een mindervalidenkamer waar Adam Hartley zijn intrek heeft genomen, een ijshockeyer die zijn been op twee plaatsen gebroken heeft. Hartley en Callahan hebben elkaar als ‘kneusjes’ gevonden en er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee. Voor Corey wordt het meer dan vriendschap, maar er is een probleem: Hartley heeft een vriendin.  

‘Maar serieus, hoe lang staat er voor het rouwen om het verlies van het gebruik van je benen?’

Corey Callahan heeft na een ongeluk nog maar een beperkt gebruik van haar benen en dat vergt de nodige aanpassingen. Niet alleen lichamelijk, maar zeker ook geestelijk. Als ze haar buurjongen Adam Hartley ontmoet, klikt het meteen, maar Corey weet dat Adam’s handicap maar tijdelijk is en dat hij op den duur weer het ijs op zal kunnen. Die wetenschap zorgt voor de nodige onzekerheid; hoe zal het zijn als hij weer kan spelen en zij alleen maar kan toekijken? Heeft hij dan nog wel tijd voor haar? Een en ander wordt gecompliceerder als Corey meer dan vriendschappelijke gevoelens voor Adam krijgt. Zijn vriendin is er namelijk ook nog.
Optimist Adam heeft zelf ook het nodige aan zijn hoofd en zijn gebroken been is wel het minst van zijn zorgen.  

‘Iedereen heeft shit waar hij mee moet dealen, Callahan. Iedereen,’

Sarina Bowen heeft een fijne, luchtige schrijfstijl waarmee ze levensechte personages neerzet, diepgang geeft en een heerlijke sfeer in het verhaal weet te creëren. Aan de ene kant is het verhaal redelijk cliché, een nieuwe school, meisje ontmoet jongen etc. Maar aan de andere kant weet Bowen hier een mooie draai aan te geven en met een vleugje humor boeit ze de lezer met twee sympathieke personages die je in je hart sluit. Corey die worstelt met haar nog niet zo hele nieuwe handicap, die niet kan wachten om bij haar overbezorgde familie weg te zijn om weer te proberen op haar eigen benen te staan, maar dat dood- en doodeng vindt. Die nieuwe vriendschappen sluit en haar draai begint te vinden. Die weer begint te dromen. 
Adam die op het eerste gezicht van alles een lolletje maakt, maar het toch voor elkaar krijgt dat Corey niet alles opkropt en hij is meer dan alleen maar leuk om naar te kijken.   

Gevallen dromen is een veelbelovend eerste deel in deze serie. Ik heb de gehele serie al in het Engels gelezen en het beste moet nog komen! Dikke aanrader!   

4 sterren voor Gevallen dromen.
 

Miriam 

 

Leave a Reply

  • (not be published)