Titel: Genadeloos
Auteur: Lis Lucassen
Genre: New Adult
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: Augustus 2019
Aantal bladzijdes: 256
Recensie: Miriam

Auteur
Lis Lucassen is de auteur van de populaire new adult-serie HitteRazend en Zomer. Daarnaast schrijft ze thrillers onder haar naam Olga Hoekstra. Deze duizendpoot is ook nog journalist, uitgever en vertaler – o ja, en moeder van drie dochters. Genadeloos is het tweede deel in de California Campus-serie. Eerder verschenen Grenzeloos en de short reads Gestrand en Gesloten  

Het verhaal  

De Nederlandse Danique ‘Dani’ Meijers gaat als uitwisselingsstudent naar Californie om een jaar psychologie te studeren aan Cal Tech. Vol goede moed meldt ze zich bij de campus, maar daar gaat het mis: haar kamer blijkt dubbel te zijn verhuurd en de andere huurder heeft zich net eerder gemeld dan zij. Een oplossing wordt snel gevonden, een van de universiteitsdocenten heeft een bungalow waar zij nog een kamer vrij heeft. Een bungalow die Dani deelt met de zoon van de docent. Jackson Hathaway lijkt niet enorm blij met de komst van zijn nieuwe huisgenootje, maar Dani laat zich niet als een stuk vuil behandelen. Toch ziet Dani af en toe een glimp van een hele andere Jackson…   

Hij haalt diep adem en sluit zijn ogen. Hij huilt niet, hij schreeuwt niet, hij vloekt niet. Hij vraagt alleen: ‘Komt het ooit nog goed?’

Jackson Hathaway gaat, na de vreselijke tragedie die zich tijdens het Halloweenfeest afspeelde, gebukt onder een immens groot schuldgevoel. Hij is van mening niet alleen zijn leven te hebben verkloot maar ook dat van anderen om hem heen en het is iets wat hij niet kan verkroppen. Hij doet zijn best een en ander te verwerken, maar het is moeilijk mensen te vertrouwen en anderen weer toe te laten. En dan is daar Dani. Dani die hem probeert te laten zien dat er ook leuke dingen in het leven zijn, maar hij durft haar niet toe te laten. Wat als hij ook haar leven verknalt?   

Kinderachtig, jazeker, maar ik voel me voor het eerst weer het bloed door mijn aderen stromen en sluit even genietend mijn ogen en analyseer wat haar stem en woede met me doen.
Ze wekken me tot leven. 
Verdien ik dit? 

Wat Jackson niet weet, is dat Dani zo haar eigen shit heeft. Ze heeft het dan wel letterlijk achtergelaten in Nederland, maar het spookt continu door haar hoofd en ze probeert uit alle macht niet te voelen wat ze voelt, maar faalt. Hoe beter ze Jackson leert kennen, hoe harder dat ze voor hem valt. Ze vindt zichzelf niet geschikt voor hem, maar Jackson laat zich daardoor niet tegenhouden en de liefde slaat genadeloos toe.   

Je hoeft Grenzeloos, het eerste deel in deze serie, niet per se gelezen te hebben (ik zou het wel doen, want het is gewoon een erg goed boek), er wordt namelijk genoeg teruggegrepen naar de gebeurtenissen in dat boek die doordreunen in het verhaal rondom Jackson en Dani. 
Ook hier weer waan je je moeiteloos op de campus van een Amerikaanse universiteit, gezien door de ogen van een Nederlands meisje. Met haar werkelijk heerlijke manier van schrijven brengt Lis Lucassen niet alleen een verhaal over verliefdheid, maar ook een verhaal over rouwverwerking, omgaan met schuldgevoelens, trauma’s en PTSS, zonder dat het echt heel zwaar wordt, maar op een mooie, toegankelijke manier zonder de impact die dit alles heeft op een mens teniet te doen.   

Wie zegt dat ik niet liever nooit meer word herinnerd aan wie ik ben en waar ik vandaan kom? Waarom denk je eigenlijk dat ik hiernaartoe ben gekomen? Dat ik weg ben gegaan?

Met Genadeloos heeft Lucassen een sterk tweede deel in deze serie neergezet. Het was genieten van Dani, aan de ene kant heel onzeker, maar ook heel direct en kwetsbare, stoere, sexy Jackson. Ik ben benieuwd wie we in een volgend deel gaan ontmoeten! (Liesbeth? Oh en meer Alice please!)   

4 sterren voor Genadeloos

Miriam   

 

Leave a Reply

  • (not be published)