Hier is het laatste overzicht van alles wat er vanaf deze maand verkrijgbaar is:

Andre Aciman – Vind me (29 oktober)
Elio’s vader Samuel – gescheiden – is op weg naar Rome om een bezoek te brengen aan zijn zoon, die pianist geworden is. In de trein raakt hij in gesprek met Miranda, een jonge fotograaf. Het is een ontmoeting die zijn leven voorgoed zal veranderen. Elio verhuist kort daarop naar Parijs, waar ook hij een intense relatie krijgt, terwijl Oliver – inmiddels professor in de Verenigde Staten en vader van twee volwassen zoons – overweegt terug te keren naar Italië. Naar degene van wie hij nooit afscheid heeft kunnen nemen.

 

Emelie Schepp – Alter ego (22 oktober)
Twee vrouwen worden vermoord gevonden, liggend in een riviertje. Van beiden zijn de benen aan elkaar genaaid. Wie wil hen laten lijken op zeemeerminnen en waarom? Officier van justitie Jana Berzelius legt verband met de zaak Simon Norell, een jonge man die zijn familie heeft vermoord en sindsdien vastzit. Maar Simon weigert te praten. Iemand moet zijn vertrouwen winnen en de enige die dat kan, is de man die zich beweegt als een dreigende schaduw in het leven van Jana: Danilo Peña.

 

Mattias Edvardsson – Een heel gewoon gezin (17 oktober)
Ze zijn een heel gewoon gezin: Adam, zijn vrouw Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella. Ze leiden een gerieflijk leven in een villawijk, met goedbetaalde banen en een uitgebreide vriendenkring. Tot Stella wordt gearresteerd op beschuldiging van moord op een man van bijna tweemaal haar leeftijd. Hoe kende ze deze zakenman, en vooral, welke reden zou ze hebben gehad om hem te doden?
Adam gelooft in zijn dochters onschuld. Ulrika denkt echter dat ze iets verbergt. En Stella? Wat is haar kant van het verhaal?
Hoe goed kennen Adam en Ulrika hun dochter, en elkaar? En hoe ver gaan ze om haar te beschermen?

 

Mary Higgins Clark – Schone schijn (25 oktober)
Schone schijn is de nieuwste Verdacht-thriller, waarin Laurie zich stort op de zaak rond de moord op een bekende arts. Dr. Bell leek een perfect leventje te leiden; hij was de ideale man, vader en arts. Maar klopt dat plaatje wel? En wat heeft deze zaak met Lauries eigen problemen te maken?

 

Lee Child – Blauwe maan (29 oktober)
In dit nieuwe deel in Lee Childs veelgeprezen suspense-serie schiet Jack Reacher een bejaard echtpaar te hulp… En staat hij oog in oog met zijn gevaarlijkste tegenstanders tot nu toe.

 

Suzanne Vermeer – Sneeuwexpress (22 oktober)
Zakelijk gaat het Anna van Laarhoven voor de wind. Als directrice van imagobureau Up-Grade! rekent ze voornamelijk BN’ers tot haar clientèle. In haar privéleven gaat het er wat minder rooskleurig aan toe. Ze vermoedt dat haar man Julian een affaire heeft, haar zoon Dennis is door de politie opgepakt vanwege een poging tot inbraak en haar dochter is een dwarse puber met wie geen land te bezeilen is. Tijd dus voor wat family time.
Anna boekt een skivakantie naar het Oostenrijkse Kirchberg in Tirol, waar ze met de trein naartoe zullen reizen. Door problemen met een nieuwe cliënt is ze echter genoodzaakt haar gezin vooruit te sturen en zelf later te komen. Maar wanneer ze een paar dagen later bij het chalet in Kirchberg arriveert, is het hele huis overhoopgehaald en haar gezin spoorloos. Op tafel ligt een briefje: Anna, geen politie, als je je man en kinderen levend wilt terugzien.

 

Toni Coppers – Messias (16 oktober)
Op een druilerige herfstochtend doet de schoonmaakster van een kerk op het Antwerpse Zuid een gruwelijke ontdekking: aan het kruis achter het altaar hangt een man over het lichaam van Christus. In het verwrongen doodsmasker van het slachtoffer herkent ze de trekken van de parochiepriester.
Commissaris Liese Meerhout en haar team staan voor een raadsel: is het een religieus geïnspireerde moord of heeft het met het privéleven van de pastoor te maken? Maar de man had een onbesproken reputatie en Liese vindt geen enkel aanknopingspunt.
Even later schrikt Antwerpen op door een heftige brand in een andere kerk. Wat er tussen de as van de biechtstoel wordt gevonden, is schokkend…Nicola
“In deze spannende thriller dwarrelen de puzzelstukken door elkaar als vonken van een brandstapel. Telkens de koppige commissaris denkt een aanwijzing te hebben gevonden, dooft het spoor onverwacht uit. Een boek dat je niet kunt wegleggen voor je begrijpt wat die mysterieuze moorden kan verklaren…’

 

Olga van der Meer – Te mooi om waar te zijn (22 oktober)
Als de gescheiden Marion in “Te mooi om waar te zijn’ van Olga van der Meer een relatie krijgt met Harro, lijkt het leven ten goede te keren. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar vriendinnen, die door Harro op meerdere manieren worden geholpen. Maar wat eerst zo mooi lijkt, verandert in diepe ellende als Harro een oplichter blijkt te zijn. Tot ieders verbazing kiest Marion er na die ontmaskering alsnog voor om met hem verder te gaan.

 

Nicola Rayner – Uit het oog (17 oktober)
Alice Bell weet dat haar man George van mooie vrouwen houdt. Ze weet ook dat hij haar aanbidt en dat haar zwangerschap hun relatie alleen maar hechter zal maken. Maar als ze terugkomt van een zakenreis ziet ze in de weerspiegeling van een treinraam een prachtige roodharige vrouw. Een vrouw die het evenbeeld is van Ruth, haar medestudente van jaren geleden, die na een nachtelijke zwempartij spoorloos is verdwenen. Wanneer ze George vertelt over het voorval in de trein reageert hij heel terughoudend. En als ze ontdekt dat een oude groepsfoto vlak daarna bijgeknipt en opnieuw ingelijst is, wordt Alice wantrouwend. Want wat weet George over Ruth, en wat was zijn relatie met haar? En kan Alice zelf nog vertrouwen op de herinneringen aan haar studietijd?

 

Peter de Zwaan – Lenny the Giant (15 oktober)
Jeff Meeks is een eenling die na een mislukte overval op een casino in Denver door de politie wordt gezocht en door het land zwerft. In New Orleans huurt hij een mobil home in een trailerpark en het liefst zou hij daar zijn dagen doorbrengen, zittend op de veranda samen met Levy Beaurevoir en een krat bier.
Levy is 1.90 meter lang en weegt ruim 130 kilo. Hij is getrouwd met een vrouw van 1.17 meter. Als Little Levy en Lenny the Giant doen ze mee aan wedstrijden dwergbowlen, de Louisiana-variant van dwergwerpen. Levy gooit Lenny over een baan met kegels en Meeks zorgt er voor dat de toeschouwers met hun vingers van de menselijke bal afblijven.
Door het neerschieten van Meeks wordt de gang van zaken verstoord en het wordt erger als vier mannen, gewapend met honkbalknuppels, een waarschuwing komen geven: bemoei je nergens mee. Jeff Meeks heeft geen idee waar hij zich niet mee mag bemoeien. Hij wordt nieuwsgierig als de vraag rijst op wie de schutter eigenlijk mikte, op zijn opdrachtgever vastgoedmakelaar Davison, of op hem. Dezelfde vraag wordt gesteld door Mavis Davids, de secretaresse van Davison, die hogerop wil in een stad waarin carrière maken voor een zwarte vrouw niet eenvoudig is. Meeks en Davids raken, onafhankelijk van elkaar, steeds dieper betrokken bij intriges en machinaties in de wereld van vastgoed en clandestiene wedstrijden in New Orleans en Honolulu.

Leave a Reply

  • (not be published)