Titel: Rebelse Koningin
Auteur: Meghan March
Genre: New Adult
Uitgeverij: SVM Publishing
Vertaling: Jen Minkman
Publicatiedatum: Mei 2019
Aantal bladzijdes: 178
Recensie: Miriam

Over de auteur 

De sprong van bedrijfsjurist naar romance auteur was er een in het diepe, maar het is een sprong waar New York Times-, #1 Wall Street Journal- en USA Today-bestellerauteur Meghan March nooit spijt van heeft gekregen. Ze schreef meer dan 30 boeken, die in bijna twaalf verschillende talen zijn uitgegeven en waarvan er miljoenen zijn verkocht aan liefhebbers van dit genre. Ze is een nomade in hart en nieren en je kunt haar vinden in de bossen van de Pacific Northwest, waar ze nog lang en gelukkig leeft met haar eigen Alpha-held.   

Het verhaal 

Nadat Keira Kilgore uit Lachlan Mount’s huis is gevlucht, wordt zij thuis met een onaangename verrassing uit haar verleden geconfronteerd. Keira is erop gebrand om haar problemen zelf op te lossen, maar Mount maakt dat onmogelijk voor haar.  Ze wil niets liever dan haar schuld bij hem aflossen zodat ze weer verder kan met haar leven, maar is dat wel echt wat ze wil?  Een reisje naar Dublin verandert alles…  

‘Er is niets veranderd.’
Zelfs terwijl ik het zeg, weet ik dat ik lieg.
Alles is veranderd.

Rebelse Koningin sluit naadloos aan op Genadeloze koning. Als je die nog niet gelezen hebt, zou ik dat eerst doen voordat je hieraan begint (en dan kun je ook beter deze recensie niet lezen) 

In dit boek lezen we meer over het mysterie dat Lachlan Mount heet. Het verhaal begint met een sprong terug in de tijd, naar een zwarte periode uit het leven van Lachlan die dan nog Michael heet. Erg prettig dat je nu wat meer over hem te weten komt. Sowieso is er meer diepgang wat de personages betreft en zit er meer vaart in het verhaal. Keira leert Mount van een andere kant kennen en je ziet hoe ze langzaam naar elkaar toe groeien. Keira stribbelt nog altijd tegen, maar ze merkt zelf dat ze steeds minder weerstand kan bieden aan Lachlan Mount. Als Lachlan haar meeneemt naar Dublin, vindt er een kentering in hun relatie plaats en zijn ze niet meer te stoppen. Of wel?  

Hoe lang zal het duren voordat ik alles verlies wat mij mij maakt?

Meghan March heeft dit tweede deel met veel overtuiging weten neer te zetten. Nergens wordt het zoetsappig, langdradig of vervelend. Integendeel. De setting is duidelijk en je merkt dat de onderlinge verhoudingen verschuiven en de spanning opgevoerd wordt. March weet de aandacht van de lezer heel goed vast te houden en Rebelse koningin zorgt dan ook voor een aantal fijne leesuurtjes. En dan weer zo’n cliffhanger…   

3,5 ster voor Rebelse Koningin. 

 

Miriam 

Leave a Reply

  • (not be published)