Titel: Verzwegen trauma
Auteur: Melissa Skaye
Serie: VT-reeks #6
Genre: Thriller
Uitgeverij: LetterRijn
Publicatiedatum: Oktober 2019
Aantal bladzijdes: 300
Recensie: Leontine

Cover
Een boek van Melissa Skaye zal altijd mijn aandacht vragen, vanwege haar naam. Maar de rolstoel op de cover in combinatie met de achterflap, maakte me zeer nieuwsgierig.

Auteur
Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: een reeks met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Melissa woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn.

Achterflap/samenvatting
In Hoorn komt een man tot de afgrijselijke ontdekking dat zijn onderbenen zijn geamputeerd, terwijl hij sliep. Hij heeft niets gemerkt en kan zich niets herinneren. De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden op de zaak gezet en komen erachter dat dit niet het eerste slachtoffer van amputatie is. Het motief van de dader is moeilijk te achterhalen en er is angst voor meer slachtoffers. Ondertussen krijgen de rechercheurs te maken met een andere zaak, de moord op een negenendertigjarige vrouw.

Elize, de vrouw van paragnost Will de Jager, overleed in 2004. Will heeft nooit in zelfmoord geloofd, zoals wordt beweerd. Sanne, die een relatie met Will heeft, onderzoekt de oorzaak achter de dood van Elize. De waarheid is schokkend. Onbedoeld komt Sanne ook nog eens achter een geheim van Will. Zijn verleden strekt zich uit naar het heden. Met alle gevolgen van dien.

Mijn mening
Hoewel Verzwegen trauma alweer deel 6 is in de VT-reeks is dit boek eigenlijk prima als standalone te lezen. Natuurlijk komen er in het boek details voor die de echte fan herkent van vorige delen, qua plot kun je dit heel goed los lezen. Dat was bij de vorige twwee delen niet het geval.

Melissa Skaye beschrijft in haar boeken vaak twee losse verhaallijnen die aan het eind mooi samen komen. Het plot van de mensen waarvan ’s nachts de benen zijn geamputeerd heeft mij al snel in de greep. Je voelt de onmacht bijna. Want hoe zou jij reageren als je ’s ochtends wakker wordt, en je ziet je benen op een afstandje tegen de muur staan als een paar laarzen? Tegelijkertijd komt Sanne iets te weten over haar vriend Will wat haar volledig van haar stuk brengt. Kan ze dit ooit vergeten?

Never change a winning team, moet Melissa Skaye gedacht hebben. Ze houdt zich vast aan de indeling die we ook in de andere delen gewend zijn: korte hoofdstukken en wisselingen van perspectieven. En dat werkt goed, het houdt de vaart lekker in het boek. Want ook dit boek is weer een lekkere pageturner. Je verslindt het ene na het andere hoofdstuk. Maar waar we in VT4 en VT5 werden verwend met de nodige lugubere zaken, mis ik dat een beetje in VT6. Uiteraard is een amputatie redelijk luguber, maar ik miste toch een paar lekkere details zo hier en daar. Ook was het hier en daar wat voorspelbaar. En hoewel Melissa nog wat konijnen uit haar hoed tovert, heeft ze mij niet geheel kunnen overtuigen. Een combinatie van gebrek aan spanning en iets te veel voorspelbaarheid brengen mij tot onderstaande conclusie:

Spanning: 3
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

Ik geef Verzwegen trauma 3,5 ster.

Leontine

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)