Titel: Donkere Herinneringen
Auteur: J. Sharpe
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Zilverspoor
Publicatiedatum: Juli 2019
Recensie: Danielle

Donkere Herinneringen

Over de auteur:
J. Sharpe (pseudonieum van Joris van Leeuwen, 1986) is een Nederlandse cross-genre/suspense schrijver. Hij heeft verschillende mysterieuze thrillers, fantasyboeken en korte verhalen geschreven Zijn futuristische thriller Gebroken geheugen was genomineerd voor een Harland Award voor het beste (fantasy)boek van 2015 en kreeg tevens een eervolle vermelding voor de buitengewone originaliteit. De apocalyptische Eden was genomineerd voor een Bastaard Fantasy Award.

Het verhaal:
Als Danielle wakker wordt, ligt er een onbekende man naast haar in bed. Hij feliciteert haar met hun vijfjarig huwelijk. Dan loopt haar overleden dochtertje de kamer binnen…

Op zijn achtste verjaardag geeft Jerry zichzelf een denkbeeldig vriendje cadeau…

Ella woont op een plek in Antarctica waar alles en iedereen uit ijs bestaat.
Omdat haar lichaam spontaan in vlammen kan uitbarsten, wordt ze verbannen. Als ze in haar isolement Schots ontmoet, een uit ijs bestaande jongen die het altijd koud heeft, besluit ze samen met hem weg te lopen, met alle gevolgen van dien.

Op een vlucht van Amsterdam naar Madrid stort een vliegtuig tijdens de landing neer op het wolkendek. Gevangen op kilometers hoogte gebeuren er met de inzittenden de meest afgrijselijke dingen. Dan verdwijnt meer dan de helft van de passagiers…

Evert is vandaag zestig jaar geworden, maar niemand is langs geweest. Dat is meer dan prima. Hij heeft een hekel aan drukte. Hij is dan ook niet blij als er ‘s avonds opeens een onbekend meisje voor zijn deur staat. Ze vertelt hem dat ze hier voor het “feest” is en heeft wel een heel bijzonder presentje bij zich…

Mijn mening:
Donkere herinneringen is een verhalenbundel met 18 verhalen. Verschillende verhalen zijn reeds opgenomen in andere bundels en andere verhalen zijn enkel in deze bundel te lezen.

Eenieder die al bekend is met J. Sharpe herkent zijn specifieke schrijfstijl waarbij elk verhaal, kort of lang, meteen een bepaalde spanning met zich meedraagt die tot het einde aan je blijft knagen.

Vermakelijk is het dan ook om elk verhaal te beginnen om tot de conclusie te komen dat het weer een geniaal plot heeft en een eind waar je achteraf even stil bij blijft staan. Eenmaal omdat het even slikken is vanwege de afloop en een andermaal omdat het een open einde heeft waarna je allerlei richtingen op kunt gaan.

Zo bevat ieder verhaal wel een dode maar hangt er telkens een andere emotie omheen die je raakt. Om de verhalen in zijn waarde te laten is het niet nodig om hierover iets in de recensie te vermelden aangezien deze gewoon gelezen moeten worden. Zeker als je nog niks hebt gelezen van J.Sharpe is dit boek een absolute aanrader om kennis te maken met een auteur die je niet snel meer loslaat en waar je zeker meer van wilt lezen, dus wees gewaarschuwd!

Ik geef Donkere Herinneringen 5 sterren.

Danielle

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)