Van zondag 27 oktober tot en met zondag 3 november 2019 wordt in Zoetermeer de 11e editie van het Nederlands Thrillerfestival gehouden.

Op zondag 27 oktober presenteren weer diverse auteurs hun werken tijdens een Boekenfestival dat plaatsvindt in de grote foyer van het Stadstheater. Aan een aantal tafels zullen werken te vinden zijn van onder meer Karin Hazendonk, J. Sharpe, Jeroen Windmeijer, Yvonne Franssen, Hilda Spruit, Hellen Bootsman, Marianne Vogel, Mark van Dijk, Rik Raven, Theo Akse en anderen. Diverse uitgeverijen zullen acte de présence geven, zoals Uitgeverij Stortebeeker, LetterRijn, Futuro Uitgevers en Godijn Publishing. Uit Zweden is opkomend schrijftalent Frida Moisto te gast.

Tevens vindt deze middag de lancering plaats van de nieuwste thriller van Karin Hazendonk, getiteld Ongenadig. De feestelijke presentatie staat voorlopig gepland van 13.30 tot 14.00 uur in de rode foyer van het Stadstheater. Auteur Hilda Spruit, bekend van de paranormale young adult Geestverwanten, en Karin zullen elkaar tijdens de presentatie door middel van een interview bestoken met vragen over elkaars boeken en het schrijven.

Ook zullen deze middag diverse lezingen worden gehouden, terwijl tevens workshops gegeven worden onder leiding van schrijfster Marelle Boersma van de ThrillerAcademie (schrijfschool).

Verder vindt deze middag de prijsuitreiking plaats van de te houden Scholieren Schrijfwedstrijd en wordt de winnaar van de MAX Gouden Vleermuis 2019 bekendgemaakt. Voor het eerst zal deze oeuvreprijs vergezeld gaan van een geldbedrag ter hoogte van € 5.000,–. Omroep MAX-directeur en oprichter Jan Slagter heeft zich bereid verklaard de prijs te komen overhandigen. Genomineerden zijn: Corine Hartman, Deon Meyer, Hilde Vandermeeren, Esther Verhoef, Jacob Vis en Simone van der Vlugt.

(bron: nederlandsthrillerfestival.nl)

Kijk hier voor het volledige programma

Toegang is gratis!

Voor meer info ga naar nederlandsthrillerfestival.nl

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)