WAT IS DE BOEKENBRANCHE ZONDER LEZERS?
Er zijn oeuvre prijzen, stimuleringsprijzen, genreprijzen, etc. Allemaal voor schrijvers. Vreemd genoeg zijn er geen prijzen voor lezers. Terwijl de lezer zo belangrijk is. Wat is een schrijver zonder lezerspubliek tenslotte? Daarom hebben we iets leuks. Vanaf november 2019 introduceert de ThrillerAcademie samen met lezersgroepen Thrillers & More, Samenlezenisleuker en Mustreadsornot de GOUDEN LEZERSUIL.

WAAROM
We willen de boekenbranche een stukje mooier maken. Daarom introduceren we de Gouden Lezersuil. Een award voor de lezer die zich op een constructieve manier bezig houdt met boeken en een positieve bijdrage levert aan het schrijf- en leespubliek. Dit betekent dat de nominatie valt op een lezer die zich op een positieve manier inzet in woord of daad. Uiteraard mag de genomineerde lezer ook kritisch zijn over een boek of schrijver, zij het op een respectvolle wijze. Op een manier die bijdraagt aan het wederzijds begrip en ook vanuit lezersperspectief de schrijver of de boekenbranche in zijn algemeenheid iets mee wil geven. Het kan ook zijn dat de genomineerde in een bepaalde discussie de diverse kanten van een verhaal laat zien en hierdoor een beter inzicht geeft en zorgdraagt voor wederzijds begrip.

HOE?
Ieder lid van de lezersgroepen Thrillers & MoreSamenlezenisleuker en Mustreadsornot mag een lezer aandragen voor de award. Zij kunnen iemand nomineren via het contactformulier op de website van Thrillers & More, Samenlezenisleuker nl en Mustreadsornot of via de mailadressen: info@thrillersandmore.comsamenlezenisleuker@gmail.com en mustreadsornot@gmail.com.

Elke maand kiezen de beheerders van deze samenwerkingspartners samen met de ThrillerAcademie de winnaar uit de longlist van aangedragen kandidaten. De maandwinnaar van de Gouden Lezersuil wordt bekend gemaakt op de website en via social media van de ThrillerAcademie en de lezersgroepen.

Jaarlijks nomineren we uit de maandwinnaars de jaarprijs: DE LEZER VAN HET JAAR. Deze uitreiking gebeurt tijdens een speciaal lezersevenement, georganiseerd door de ThrillerAcademie en de lezersgroepen/boekenwebsite.

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)