Oh jongens, wat komt er weer veel leuks aan de komende maand! Het was een feestje om deze overzichtjes te maken (het zijn er drie). Hier volgt de eerste:

Linda Jansma – Bloedband (4 november)
Officier van justitie Jules Declerck krijgt op haar werk te maken met de dood van de vijftienjarig Amber, die ogenschijnlijk het slachtoffer werd van digitaal kinderlokken, oftewel grooming. Jules heeft al snel het vermoeden dat er iets heel anders speelt. Als haar ex – misdaadjournalist Harry Simones – anonieme tips over de zaak ontvangt, raken ze beiden verstrikt in de duistere plannen van sekteleider Elijah Schillinger. Wat weet deze charismatische man eigenlijk over Jules’ verleden en over de verdwijning van Jules’ moeder?

 

James Patterson – 48 uur (7 november)
Als Amerikaans inlichtingenofficier heeft Amy Cornwall al het nodige meegemaakt. Maar wat ze op een dag aantreft bij thuiskomst doet zelfs haar verstijven. Het huis is leeg, geen stemmen van dochter of man, geen geuren van een wachtende maaltijd. Slechts een onbekende telefoon op de eettafel, via welke ze een vreselijk ultimatum doorkrijgt. Binnen 48 uur moet ze een naamloze gevangene vinden en bevrijden. Lukt dit haar niet, dan zal haar gezin het niet overleven.

 

Wilbur Smith – Courtney’s vuur (6 november)
Sinds hun geboorte zijn broer en zus Theo en Connie Courtney onafscheidelijk, tot het noodlot toeslaat en hun ouders op tragische wijze in India omkomen. Theo wordt geplaagd door schuldgevoelens en zoekt vergeving in het gevecht: hij voegt zich bij het Britse leger in de oorlog tegen de Frans-Indiase troepen.
Connie voelt zich in de steek gelaten. Meegesleurd in de corrupte mannenwereld, mishandeld en misbruikt, zweert ze nooit meer het bezit van een man te zijn. Met haar schoonheid manipuleert ze elke man op haar pad en komt zo in Frankrijk terecht. Maar ook hier kan Connie niet aan de oorlog ontsnappen. Zullen Theo en Connie elkaar nog terugvinden voor het te laat is?

 

Arnaldur Indridason – Smeltend ijs (12 november)
Op de gletsjer Langjökull wordt een lichaam gevonden, vastgevroren in het ijs. Het blijkt te gaan om een ondernemer die al dertig jaar wordt vermist. Een uitgebreid onderzoek leverde toentertijd niets op; er waren meerdere verdachten in beeld maar er kon niets bewezen worden. De politie vraagt hulp aan de gepensioneerde politieman Konráð, die de verdwijning destijds onderzocht. De zaak heeft hem nooit losgelaten, en wanneer er een vrouw zich met nieuwe informatie bij hem meldt komt er plots weer beweging in het onderzoek.

 

Tina Frennstedt – Cold case: verdwenen (5 november)
Zestien jaar geleden verdween de negentienjarige Annika Johansson op een idyllische zomeravond in Zuid-Zweden. De zaak werd nooit opgelost en de vrouw is nog steeds vermist. Nu wordt Malmö geteisterd door een moordenaar die vrouwen in hun eigen huis aanvalt. Er zijn alarmerende overeenkomsten met de misdaden van de Deense moordenaar die jaren eerder vrouwen in Kopenhagen verkrachtte en vermoordde en nooit werd opgepakt.
De ambitieuze Tess Hjalmarsson, hoofd van het Zweedse coldcaseteam, wordt op de zaak gezet, samen met haar licht ontvlambare assistente Marie Erling. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot vingerafdrukken van de Malmö-misdaden terugkomen in het dossier van de verdwenen Annika. Was Annika het eerste slachtoffer of verbergt ze de waarheid over haar verdwijning? En wat is de link met de Deense moordenaar?

 

Lucy Foley – De jachtpartij (5 november)
Oudejaarsavond. Een villa in de Schotse wildernis. Negen oude vrienden checken in, maar één van hen zal de nacht niet overleven.
Negen vrienden vieren oudejaarsavond in een idyllische villa in de Schotse Hooglanden. Het lijkt de perfecte plek om hun gehaaste Londense leven achter zich te laten en van elkaars gezelschap te genieten. Het ontbreekt de vrienden aan niets: ze hebben een prachtig uitzicht, een knappend haardvuur, een provisiekast vol eten en liters champagne. Maar wat ze ook hebben is geheimen voor elkaar, langgekoesterde jaloezie en bergen opgekropte woede. Terwijl de sneeuw buiten valt, wordt de spanning in de villa ondraaglijk.
Als de lucht op nieuwjaarsdag opklaart is een van de gasten dood. En één van de anderen is de moordenaar.
Maar wie?

 

Robert Pobi – Stad van glas (13 november)
Tijdens een van de ergste sneeuwstormen sinds jaren wordt in New York een FBI-agent in zijn auto doodgeschoten door een sluipschutter. Er is maar één man die kan achterhalen waar het onmogelijke schot vandaan kwam: rekenwonder extraordinair dr. Lucas Page.
Maar Page heeft niet zo’n zin om terug te keren naar de FBI; zijn laatste klus kostte hem een been, een arm én een oog. Als echter blijkt dat de dode agent zijn ex-partner was en de overheid de schuld in de schoenen probeert te schuiven van een Franse moslim, wil hij de echte dader absoluut vinden. Zeker als er meer doden vallen.

 

Adam Southward – Trance (11 november)
Zijn slachtoffers zijn weerloos. Hij bepaalt hun lot. Dit is zijn wraak – en hij is nog maar net begonnen. Drie wetenschappers worden dood aangetroffen en de enige verdachte in de zaak, Victor Lazar, wordt al snel aangehouden. Als de stroom aan gewelddadige (zelf)moorden hem ook in de gevangenis volgt, wordt hij in eenzame opsluiting geplaatst. En dan pleegt de hem toegewezen psycholoog op onverklaarbare wijze zelfmoord.

 

Amy Giles – Alles is nu (5 november)
Het gezin waarin Hadley opgroeit lijkt perfect. Maar niets is wat het lijkt. Hadley is de oudste dochter en wordt mishandeld door haar vader. Ze doet er alles aan om haar zusje ditzelfde lot te besparen. Maar als Hadleys verboden relatie aan het licht komt, wordt het huiselijk geweld nog erger. Totdat er een ongeval gebeurt waardoor alles verandert. En na die dag praat Hadley niet meer over wat is geweest. Het kost haar al genoeg moeite om vrede te krijgen met het nu.

 

Muna Shehadi – Eve’s waarheid (12 november)
Eve Moore is toe aan iets nieuws: ze heeft een vaste maar saaie relatie en een baan die haar geen voldoening meer schenkt. Daarnaast sidderen zij en haar zussen nog na van de recente ontdekking dat hun moeder, de beroemde filmster Jillian Croft, nooit zelf kinderen heeft kunnen krijgen.
Dan verschijnt er een nieuwe uitdaging voor architect Eve: ze mag op Washington Island aan de slag met een grote klus, een welkome afwisseling van haar ingedutte bestaan. Ze hoopt zichzelf in haar werk te kunnen verliezen, maar ontdekt al snel onverwachte en gecompliceerde geheimen, waarvan sommige grotere gevolgen kunnen hebben dan ze ooit had kunnen voorzien. De waarheid kan haar familie breken of haar hart openen…

 

Clare Mackintosh – Een onmogelijke keuze (12 november)
Pip en Max hebben een gelukkig huwelijk. Wanneer hun zoontje Dylan ongeneeslijk ziek wordt vechten ze voor zijn leven, maar ze komen uiteindelijk voor de moeilijkste beslissing van hun leven te staan. Pip wil de behandeling stoppen. Max wil deze voortzetten. Een onmogelijke keuze. Stel dat je het op dat moment niet eens wordt.

 

Leave a Reply

  • (not be published)