Titel: The Darkest Star
The Darkest StarAuteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Origin#1
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Jeannet Dekker
Publicatiedatum: juli 2019
Aantal bladzijdes: 330 (e-pub)
Recensie: Manon

Auteur 

Jennifer L. Armentrout is een Amerikaanse schrijfster van YA, NA en romans. Wanneer ze niet aan het schrijven is, spendeert ze haar tijd aan lezen, het kijken naar zeer foute zombiefilmshaar man en hond Apollo. Voor meer informatie over haar boeken en Jennifer zelf, neem even een kijkje op haar website: www.jenniferlarmentrout.com.

Achterflap/Samenvatting

The Darkest Star is het eerste deel in de Origin-serie van Jennifer L. Armentrout, die zich afspeelt in hetzelfde universum als de Lux-serie. In The Darkest Star komt de jonge Evie in contact met de buitenaards knappe Luc. Bij die ontmoeting denkt Evie in eerste instantie dat Luc ‘gewoon’ een Luxen is. Maar al snel komt ze erachter dat hij nog veel machtiger, invloedrijker en gevaarlijker is dan dat. En… ze valt als een blok voor hem.

Mijn mening

The Darkest Star speelt zich 4 jaar na de invasie van de Luxen af. De 17-jarige Evie Dasher, jawel dochter van de wrede kolonel Dasher uit de Lux-serie, probeert een normaal leven te leiden, met alle normale tienerproblemen. Net als de Luxen, die zich nu onder de mensen begeven. Wanneer Evie voor het eerst met een vriendin naar een club gaat, ontmoet ze Luc. Luc die haar intrigeert en tegelijkertijd irriteert. Wie is hij? Hij lijkt nog een tiener, maar heeft wel een nachtclub. Evie probeert van hem weg te blijven, maar op een of andere manier duikt hij elke keer weer op. Is dat om Evie lastig te vallen of om haar te beschermen? Want wie is Evie eigenlijk en kent ze de mensen om haar heen wel echt?

Zo’n donkere, kille angst die diep vanbinnen leek te komen en waarvan ik de bittere smaak achter in mijn keel proefde. Zo’n ijzingwekkende, aan paniek grenzende angst had ik voor het laatst gevoeld toen…dat moet tijdens de invasie zijn geweest.

Wat heb ik weer genoten van dit verhaal van Armentrout. Het eerste deel in de Origin serie. Luc waren we uiteraard al tegengekomen in de Lux-serie. Mocht je die nog niet hebben gelezen, dan raad ik die toch echt aan. Uiteraard is de Origin-serie los te lezen, maar leuker is het met voorkennis. Luc is uitgegroeid van puberjongen tot een jonge volwassen man. En een hele knappe man, niet voor niets valt Evie voor hem. Evie die na de invasie alleen met haar moeder is overgebleven. In het begin moest ik even de connectie met haar maken, maar al snel ben ik pro-Evie geworden 😉

Toen zag ik aan de blik van mijn moeder dat ze in gedachten al mijn graf in de achtertuin aan het graven was. Wedden dat ze zou eindigen in zo’n programma over moeders die hun eigen kinderen ombrengen?

Stiekem maak je toch de vergelijking met Katy en Daemon, maar gelukkig maakt Armentrout een heel ander koppel van Luc en Evie en zijn ze gewoon niet te vergelijken. Wel is haar bekende humor en schrijfstijl gebleven en is The Darkest Star weer een feestje om te lezen!

Spanning: 4
Plot: 4,5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 4,5

5 sterren voor The Darkest Star.

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)