Titel: Meer dan ooit
Auteur: Marina Folkers
Genre: Roman
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: Oktober 2019
Aantal bladzijdes.: 256
Recensie: Bianca

Over de auteur
Marina Folkers is schrijfster van de feelgoodromans Sean en FayeZoektocht terug en Onder de sterren van MontpellierMeer dan ooit is haar vierde roman.   

Achterflap
Een plan begon zich te vormen in haar hoofd. Het was gekkenwerk eigenlijk. Op elk vlak, maar daar wilde ze niet eens over nadenken. Het was dé manier om uit haar nachtmerrie te stappen.  

Na een schokkende ontdekking, stort Lucie’s wereld in. Ze verlangt naar warmte en troost en er is dan maar één persoon naar wie ze kan gaan: David. Ze laat alles in Nederland achter en gaat naar Zuid-Frankrijk, naar hem. Bij aankomst wacht haar niet het welkom waar ze op had gehoopt. David is eigenaar van de camping Les Lauriers Roses en heeft zijn leven prima op orde. Geheel onverwachts staat er iemand voor zijn neus die hij nooit meer verwacht had te zien: Lucie. Zijn goede humeur slaat meteen om en hij wil maar één ding: dat ze weer verdwijnt.  

Mijn mening
Lucie besluit na een moeilijke periode letterlijk alles achter zich te laten en gaat in haar uppie naar Frankrijk. Op zoek naar betere tijden, want die heeft ze jaren geleden in Frankrijk gehad. Maar ook daar heeft de tijd niet stilgestaan en Lucie dreigt te verzuipen in haar eigen verdriet en radeloosheid. David, eigenaar van een camping, kent Lucie beter dan ze zichzelf kent, weet als geen ander waartoe ze in staat is en besluit gepaste afstand te houden. Maar als gevoelens de overhand nemen en jezelf niet meer in staat bent goed voor jezelf te zorgen moet je wel mensen dichterbij laten komen dan je in eerste instantie in gedachten had.  

Een feelgood verhaal met veel persoonlijke diepgang. Meerdere keren krijg ik een brok in mijn keel en moet ik een traantje wegpinken, dit wordt veroorzaakt door de ontroerende schrijfstijl die Marina Folkers heeft. Zij raakt mij op alle fronten, de emoties gieren door mijn lichaam, heb het boek dan (helaas) ook op één dag uitgelezen. 

Ik heb zowel Lucie als David in mijn hart gesloten, wat zijn dat twee geweldige mensen, ik zou ze graag in het echt willen ontmoeten, ze verrijken je leven en zorgen voor een glimlach op je gezicht.  

Meer dan ooit krijgt van mij dik verdiend 5 sterren.  

Bianca 

Leave a Reply

  • (not be published)