Hoe het begon…

Als ik luister naar mensen, ontdek ik hun verhalen. Het luisteren vormt de basis van schrijven. En zo ontdekte ik ook iets anders. Door te luisteren naar schrijvers, ontdekte ik hun grootste wens: hun verhaal in een professionele uitgave. Aan mij de dankbare taak om dit mogelijk te maken. Hoe mooi is het als dit dan ook werkelijkheid wordt: vijftien schrijvers met vijftien verhalen gebundeld in een Waddenbundel die de mooie titel Aangespoelde verhalen heeft meegekregen.

Een midweek op Ameland vormt de basis. De schrijvers leveren de verhalen, uitgeverij De Droomvallei zorgt voor de uitgave en Antoinette Kalkman van de ThrillerAcademie ondersteunt het hele proces met marketingbegeleiding. Zelf mag ik vooral aan de basis staan: ondersteuning bij het schrijven van de verhalen. Als auteur ken ik de magie die ontstaat bij het uitbrengen van een boek. Nu mag ik anderen het podium bieden om hun verhaal naar buiten te brengen. Ameland geeft inspiratie, de midweek zorgt voor een prachtige verbinding tussen schrijvers. Als je samen schrijft, ontstaat er een krachtige verhalenwereld waarvan deze mooie bundel met Waddenverhalen het resultaat is.

Het Waddengebied is een omgeving waar ruimte en rust te vinden is, maar waar je ook de kwetsbaarheid van de natuur zult voelen. Die specifieke sfeer die je alleen op de Waddeneilanden kunt vinden, hebben de vijftien auteurs in hun verhalen gevangen. Aangespoelde verhalen is een bundel met verhalen die afwisselend romantisch, historisch of spannend zijn. En soms alles te gelijk.

Alle auteurs zijn in deze week een beetje verliefd geworden op het Waddengebied. Dat lees je tussen de regels door. Elke auteur heeft een eigen insteek gevonden om hun geliefde streek in woorden te vangen. Vandaar dat de verhalen niet alleen op Ameland spelen, ook op het wad, het strand en op een van de andere eilanden. En omdat we dit gebied én de dieren een warm hart toedragen doneren we een euro per verkocht boek aan een goed doel. Dit jaar is dat de zeehondenopvang.

Ik ben ongelooflijk trots dat – na de verhalenbundel Paal 15 – ook dit jaar weer een prachtige Waddenbundel het levenslicht ziet. Lees deze Aangespoelde verhalen. En geniet vooral van de bijzondere sfeer van dit mooie natuurgebied.

Marelle Boersma – initiatiefnemer, auteur en schrijfcoach

www.marelleboersma.nl

PS: En weet je… in mei 2020 ga ik opnieuw een groep schrijvers inspireren op Ameland. Weer vijftien schrijvers van wie een wens gehoord wordt. Een nieuwe Waddenbundel die ik mag begeleiden. En misschien ben jij wel een van hen.

De auteurs

De auteurs van Aangespoelde verhalen zijn: Elly van DrielEsther van der HamMarianne LeerkesGuido MortelmansLucy NeetensGuus NordenRinske OenemaTinke van der PollJanine van de RaadtAlexander RoessenTitia SchutMarieke SimonsMelania SomersRemda Spoelstra en Joke Zwaal.

Goed doel

Van elke verkochte bundel doneren de schrijvers € 1,00 aan een door hen gekozen doel en ditmaal is dat de zeehondenopvang. De keuze voor deze instelling kwam aangespoeld: tijdens hun verblijf op Ameland werden er twee jonge zeehondjes gered en naar de opvang gebracht. Het was toen niet meer dan logisch om de zeehondenopvang als goed doel te kiezen. De schrijvers hopen dat veel mensen dit goede doel een handje willen helpen.

Verkoopinformatie

Titel: Aangespoelde verhalen, ISBN/EAN: 978-94-92844-61-3, formaat: A5, 202 pagina’s, van elk verkocht boek gaat € 1,00 naar de zeehondenvereniging. Het boek is verkrijgbaar bij de uitgever: www.droomvalleiuitgeverij.nl en bij alle (online)boekhandels.

Boekpresentatie

De boekpresentatie vindt plaats op 23 november a.s. in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Het eerste exemplaar zal uitgereikt worden aan Robin de Lange, directeur van het dierenpark.

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)