Titel: Het hart van een cowboy
Het hart van een cowboyAuteur: Debra Eliza Mane
Genre: Roman
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Publicatiedatum: November 2019
Aantal bladzijdes: 204

Recensie: Miriam

Het verhaal 

Becky heeft een leven dat niet bepaald standaard is. Onder haar wat ruige uiterlijk schuilt echter een jonge vrouw die haar uiterste best doet haar leven te beteren. In het slaperige dorp Twin Bridges valt ze als een blok voor de robuuste rancher Nathan. Dat ze echter een vreemd verhaal over hem heeft gehoord van een serveerster genaamd Lucy-Jane maakt het allemaal niet makkelijker. Maar een man zoals hij, die alles heeft wat zij nooit gehad heeft, kan toch niets in haar zien. Zij is immers een ”niemand”. 
Nathan loopt op een dag nietsvermoedend The Wagon Wheel binnen, als een jonge vrouw direct zijn aandacht trekt. Haar roze haren en kleurige tatoeages maken haar een ware blikvanger. Dat ze zich luid proestend verslikt in haar koffie op het moment dat hij binnenstapt maakt dat hij het niet kan laten naar haar te blijven kijken. Toch is dat niet de enige reden waarom hij versteend lijkt. Iets in haar trekt hem aan. Is het soms omdat zij er zo anders uitziet dan hij zich vanbinnen voelt? Ook al voelt Nathan er veel voor haar beter te leren kennen, de pijn uit zijn verleden weerhoudt hem daarvan.  

Zelfs als ze niets verkeerds deed en haar leven op het rechte pad hield, verpestte ze het.  

Het hart van een cowboy is het vierde deel in de serie die zich afspeelt op de Big Hole River Ranch in Twin Bridges. Maakten we in de vorige delen al kennis met de familie Brooks, daar kwam in het vorige deel nog neef Nathan bij en daar gaat dit boek over. Nathan Brooks is geen cowboy, maar voelt zich meteen thuis op de Big Hole River Ranch waar hij, tegen zijn verwachtingen in, met open armen werd ontvangen. Nathan heeft het tot nu toe niet makkelijk gehad. Hij heeft nachtmerries en draagt een enorm schuldgevoel met zich mee.  

Becky is op zoek naar een baan. Een baan om eindelijk wat geld te verdienen waardoor ze misschien niet meer op straat hoeft te leven. Maar ja, haar uiterlijk is voor veel bedrijven een reden om haar te weigeren. Ze komt in Hooters terecht, waar ze ook wordt afgewezen door barvrouw Lucy-Jane, maar die heeft wel een ander klusje voor Becky. Als Lucy-Jane aan Becky uitlegt wat dat ‘klusje’ inhoudt, rent Becky de deur uit. Dat is niet iets waar ze zich voor laat lenen, hoeveel geld ze er ook mee zou kunnen verdienen. Toch zorgt dit ervoor dat ze koers zet naar Twin Bridges.   

De Twin Bridges-serie heb ik tot nu toe met plezier gelezen. Het wel en wee en alle liefdesperikelen die zich afspelen op de Big Hole River Ranch hebben voor aardig wat vermakelijke uurtjes gezorgd. Vol verwachting begon ik dan ook aan Het hart van een cowboy, maar Debra Eliza Mane heeft die verwachtingen wat mij betreft niet waargemaakt. Ik was enorm benieuwd naar de achtergronden van Nathan en Becky, zeker door de manier waarop ze in het begin van het boek worden neergezet, maar beide personages blijven behoorlijk oppervlakkig en je krijgt als lezer geen band met ze. De achtergrondinformatie die deze twee echt een stuk interessanter zou maken (denk ik) ontbreekt en dat vond ik echt heel jammer. Een aantal oude bekenden passeert de revue (al is bij eentje de houdbaarheidsdatum al ruimschoots overschreden), en hoe leuk ik dat in de andere boeken ook vond, hier was de lol er al vrij snel vanaf, ze zaten vrij snel in mijn irritatiezone. De enige die echt een glimlach op mijn gezicht wist te krijgen, was Candice. Iedereen zou een Candice in zijn/haar leven moeten hebben!  

Het is aan het eind van het verhaal wel duidelijk dat er meer Nathan & Becky gaat volgen (ik ben wel nieuwsgierig!), maar het is jammer dat de auteur ervoor gekozen heeft hun verhaal niet nu al wat uitgebreider aan bod te laten komen. Het had Het hart van een cowboy wat meer diepgang gegeven die in de vorige boeken wel aanwezig was, maar hier echt miste.   

2 sterren voor Het hart van een cowboy 

Miriam 

 

Leave a Reply

  • (not be published)