Titel: Voor het te laat is
Voor het te laat isAuteur: Christi Daugherty
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Verschijningsdatum: Augustus 2019
Aantal bladzijdes: 352
Recensie: Bianca

Over de auteur

Christi Daugherty werkte al op jonge leeftijd als misdaadverslaggever in de Verenigde Staten voordat ze naar Engeland verhuisde. Daar schreef ze een YA-serie die in meer dan 24 landen werd vertaald. De thrillers over Harper McClain zijn haar eerste werk voor volwassenen.  

Achterflap

In een welgestelde wijk van Savannah wordt een dode vrouw gevonden. De buurtbewoners zijn geschokt en voor misdaadverslaggever Harper McClain is de zaak nog verontrustender: het slachtoffer was een bekende van haar. 
Naomi Scott was 24. Een rechtenstudente die als barmeisje werkte om de eindjes aan elkaar te knopen en die grootse plannen had voor de toekomst. Ze zou de wereld gaan veranderen. In plaats daarvan eindigde haar leven op straat, in het holst van de nacht, door een enkele kogel. Er zijn geen getuigen, maar wel drie verdachten: Naomi’s vriendje, dat een crimineel verleden heeft waarvan hij zegt afstand te hebben genomen. Haar baas, die twee jaar geleden een ander jong barmeisje stalkte. En de zoon van de officier van justitie, Naomi’s ex. Alle drie de mannen beweren van Naomi te hebben gehouden. Maar Harper weet maar al te goed dat liefde de meest meedogenloze moordenaars maakt.  

Mijn mening

Nadat ik afgelopen zomer De echomoorden had gelezen stond het tweede deel met Harper McClain hoog op mijn nog te lezen lijst. Reuze nieuwsgierig ben ik naar het verdere leven van Harper McClain en haar team. Het oplossen van de misdaad staat dagelijks hoog op de prioriteitenlijst van McCLain, daarbij speelt haar persoonlijke leven een zeker zo belangrijke rol. Het trauma uit haar jeugd houdt haar nog continu in de greepde moordenaar van haar moeder is nog steeds niet gevonden en dat zorgt voor huiveringwekkende momenten wanneer er tussen haar huidige zaken door opmerkelijke dingen gebeuren die naar het verleden verwijzen. In Voor het te laat is wordt de moord op rechtenstudente Naomi Scott uitgepluisd, drie potentiële daders moeten hun onschuld bewijzen, dat is een bizarre opgave. Je bent schuldig tot het tegendeel bewezen is, dat maakt je leven tot een hel.  

Harper had lang gedacht dat vrouwen voor de verkeerde mannen bang waren. Vrouwen zijn bang voor de tiener met een hoody bij een tankstation of een onbekende man die ’s nachts door een donkere straat loopt. Ze zouden bang moeten zijn voor hun eigen man.

McClain heeft er een volledige dagtaak aan de dader te ontmaskeren terwijl ze ondertussen privé ook niet buiten schot blijft. De schrijfstijl van Daugherty richt zich vooral op het persoonlijke leven van de terugkerende personages. De ontknoping is niet echt verrassend te noemen, maar dat doet niets af aan het verhaal waar ik met volle teugen van heb genoten. Geen ingewikkelde theorieën maar gewoon lekker genieten van een missdaadroman met een einde waarbij je verlangt naar een vervolg om hopelijk de antwoorden te krijgen op de onbeantwoorde vragen uit het jeugdtrauma van Harper McClain.  

Voor het te laat is is een aanrader voor de liefhebbers van romantic suspense, er is voldoende ruimte en aandacht voor zowel liefde als spanning, daar moet je wel een liefhebber van zijn anders moet je het boek links laten liggen.  

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Spanning: 3
Psychologie: 3
Plot: 4  

Voor het te laat is komt hiermee uit op een mooie 4 sterren.  

Bianca  

Leave a Reply

  • (not be published)