Titel: Adriano
AdrianoAuteur: Soraya Naomi
Genre: Roman
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Vertaald door: Jacodine van de Velde
Publicatiedatum: December 2019
Aantal bladzijden: 308
Recensie: Miriam

Over de auteur 

Soraya Naomi leest vele genres, maar houdt het meest van intense, verleidelijke en uitdagende verhalen waarin de mannelijke hoofdpersoon krachtig en zonder terughoudendheid of grenzen liefheeft. Ze heeft een bevlogen passie voor het geschreven woord en geeft veel te vaak toe aan de verleiding van chocoladelekkernijen. Ze debuteerde met For Fallon (Chicago Syndicate #1) op 26 juli 2014. Ze voelt zich vereerd dat For Fallon ‘Best Breakout Novel 2014’ won in de Novel Grounds Annual Literary Awards.  

Het verhaal 

In Adriano Montesi’s leven heeft het altijd om vrouwen, zijn familie en het Chicago Syndicaat gedraaid. Maar zijn aandacht is nu gericht op Camilla Guillermo, de enige vrouw die zijn aandacht na een vrijpartij blijvend heeft weten te vangen. Hij en Cam hebben een geheime geschiedenis, en nu ze verdwenen is, is hij vastbesloten haar te vinden. Wat een simpele missie had moeten worden, verandert al snel in een obsessie.  

De Italiaanse schone Camilla Guillermo is op de vlucht voor een verleden dat haar achtervolgt en een man die haar heeft bedrogen. Maar waar ze ook heen gaat, voor haar herinneringen aan Adriano kan ze niet weglopen. Zonder geld en andere opties is Cam noodgedwongen terug te keren naar de Loop – de enige plek op aarde die ze koste wat het kost wil vermijden. Maar als Adriano Camilla vindt, verandert alles tussen hen. Hoe ze zich ook tot elkaar aangetrokken voelen, Camilla is nu verboden terrein voor Adriano, op orders van de baas. 
En in het syndicaat kun je zulk soort orders niet zomaar naast je neerleggen….tenzij je bereid bent de consequenties te dragen.  

Ik ben geen goede man. Dat heb ik ook nooit beweerd. 

Als je Fallon en Luca al gelezen hebt, dan zijn Adriano en Cam geen onbekenden voor je. Dit boek is wel los te lezen van die twee, maar het is veel leuker om eerst die boeken op te pakken als je dat nog niet gedaan hebt.   

In Adriano maken we nader kennis met Adriano Montesi en Camilla ‘Cam’ Guillermo. Twee mensen die op de vlucht zijn. Cam is onder andere op de vlucht voor de eigenaar van de louche seksclub waar ze gedwongen werd te werken. Met behulp van een bewaker wist ze daar te ontsnappen maar je vlucht niet zomaar van Dikke Sal. Ook het Chicago Syndicate is naar haar op zoek, maar daar zijn meerdere redenen voor.  

Ook Adriano is enigszins op de vlucht. Terwijl hij op zoek is naar Cam in opdracht van zijn baas denkt hij terug aan hun relatie. Een relatie die ze geheim hielden voor de buitenwereld. Een relatie die hem veel meer deed dan hij had verwacht. Vrouwen maakten nooit zoveel indruk op Adriano. Als Capo van het Chicago Syndicate heeft hij ze voor het uitkiezen en daar heeft hij altijd gretig gebruik van gemaakt. Totdat hij Cam tegen het lijf liep. Zij maakt iets in hem los wat hij niet kent en die afleiding kan hij niet gebruiken in zijn leven. Afleiding kan leiden tot fouten, fouten die fataal kunnen aflopen.   

Hoop is echter een verraderlijk iets. Het geeft je een reden om door te gaan, maar het kan binnen een tel de grond in worden geboord.

Het verhaal wordt wisselend vanuit Adriano danwel Cam verteld. In het begin wordt er door beiden teruggeblikt op de tijd waarin ze elkaar ontmoetten en hun relatie zich ontwikkelde. Dat stuk had van mij wel wat minder pagina’s in beslag mogen nemen. Op een gegeven moment was ik het aantrekken en afstoten tussen die twee wel een beetje beu, maar dat komt ook doordat ik zowel Adriano als Cam allebei niet heel sympathiek vind, zeker in het begin niet (dat was met Luca en Fallon wel anders). Dat veranderde wel in de tweede helft van het boek, het deel waar ook de spanning nog wat meer in het verhaal komt. 
Soraya Naomi heeft een fijne pen waarmee ze moeiteloos haar personages tot leven wekt. Het kost je geen enkele moeite om ze voor de geest te halen. De lezer wordt nog meer in de wereld van de maffia getrokken dan in de voorgaande boeken en dat zorgt voor een mooie balans in het verhaal.   

Uiteindelijk krijg ik altijd wat ik wil. Maak nooit de fout dat kleine feitje te vergeten. 

Er is geen open einde, maar als je het mij vraagt is het verhaal tussen deze twee nog lang niet klaar. Daar ben ik dan toch echt wel benieuwd naar.   

3 sterren voor Adriano. 

Miriam

Leave a Reply

  • (not be published)