Titel: Game
GameAuteurs: Marielle Brouwer, Kim Mulder en Miranda Hillers
Genre: Roman
Uitgeverij: Tinteling Romance
Publicatiedatum: November 2019
Aantal bladzijdes: 150
Recensie: Miriam

Game Is de eerste sports romance bundel met drie verhalen van de top van de Nederlandse New Adult.  

Oppassen – Marielle Brouwer
Fynn gaat stagelopen als coach van het damesijshockeyteam van de Red Eagles. Hij heeft er heel veel zin in, maar het onthaal wat hij krijgt is niet heel hartelijk. Hij wordt gewaarschuwd voor Yara, maar zo erg is ze toch ook weer niet?  

IJshockey is voor Yara net zoiets als ademhalen en ze wil niets liever dan hogerop, bij een beter team, verder komen. Een botsing gooit roet in het eten en ze kan wegens een blessure niet schaatsen. Fynn biedt aan haar te helpen om weer te kunnen knallen op het ijs, maar is dat het enige wat hij wil?  

Fynn en Yara zijn twee leuke personages, wie je het allebei enorm gunt dat die vonk maximaal overspringt. Ik vond het jammer dat met name Yara niet wat meer werd uitgediept, daar zat echt wel meer in. Desalniettemin: Oppassen is een prettig verhaal dat lekker wegleest. Fijn begin van deze bundel! 
3 sterren

Zeg mijn naam – Kim Mulder
Fenna had graag haar zomer ergens op een Spaans strand willen doorbrengen net als haar vriendinnen, maar helaas. Door een knieblessure brengt ze haar dagen door in een zwembad om daar verplichte oefeningen te doen en aan haar herstel te werken. Niet echt een plek waar ze per se wil zijn, maar het wordt ineens een stuk aangenamer als blijkt dat Shane in hetzelfde zwembad traint. Haar jeugdvriendje is een stukje ouder, wijzer…en lekkerder geworden.  

Wat een heerlijk verhaal! Zeg mijn naam is echt New Adult. Shane is ouder en wijzer geworden sinds de relatie (als je een relatie van drie weken een relatie kunt noemen) tussen hem en Fenna uit is gegaan en hij draagt een enorme last met zich mee. Fenna weet de muren om hem heen af te breken en hem weer te laten voelen. Kim Mulder heeft twee personages een duidelijke eigen stem gegeven, sterk genoeg om een langer verhaal te kunnen dragen. Want dit verhaal was eigenlijk gewoon te kort. 
4 sterren

Om te winnen, moet je scoren – Miranda Hillers
Max(ine) voetbalt met heel veel plezier in het damesvoetbalteam bij FC De Kneiters totdat het bestuur besluit de stekker uit dat team te trekken omdat tsja, Max eigenlijk de enige is die overblijft. Ze laat het er niet bij zitten en gaat er alles aan doen om weer nieuwe leden te trekken. Met behulp van Wes, de aanvoerder van het herenteam. Dat hij daar totaal geen zin in heeft is een understatement, maar Max laat zich niet kennen…

Dit is het laatste verhaal in de bundel en het zorgt ervoor dat je GAME! met een grote glimlach dichtslaat. Miranda Hillers weet perfect humor in een sexy, sportief verhaal te verwerken. Heer-lijk!
4 sterren.  

Een hele fijne bundel waarvan ik hoop dat er meer zullen volgen. Extra leuk omdat de auteurs ‘van eigen bodem’ zijn! Enige nadeel: de verhalen waren wat mij betreft te kort, maar het is een mooie aanleiding om het overige werk van de auteurs eens op te zoeken.

Miriam 

 

Leave a Reply

  • (not be published)