Titel: Nergens veilig
Auteur: Karen Rose
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Fontein romans & Spanning
Vertaling: Hans Verbeek
Publicatiedatum: Oktober 2019
Aantal bladzijdes: 464
Recensie: Bianca

Nergens veilig

Over de auteur
Karen Rose (Washington D.C. 1964) is een Amerikaanse auteur van romantische thrillers. Ze studeerde af als chemisch ingenieur aan de universiteit van Maryland en werkte daarna in de levensmiddelentechnologie. Ze woont en werkt in Florida

Karen Rose schrijft thrillers die wereldwijde bestsellers zijn. Voor haar boeken werd zij meermaals bekroond. Haar werk wordt in meer dan vijfentwintig talen vertaald en in vele landen gepubliceerd, waaronder Duitsland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Japan en Nederland.

Achterflap
Angst beheerst het leven van psychiater Tess Ciccotelli. Iemand bedreigt haar patiënten, dwingt hen tot zelfdoding en zorgt dat het lijkt of Tess daaraan schuld heeft. Tess kan de volledige waarheid niet vertellen, daarmee zou ze haar beroepsgeheim schenden. Ook niet wanneer rechercheur Aidan Reagan haar vraagt om een lijst potentiële slachtoffers. En zelfs niet wanneer zij zelf in gevaar blijkt te zijn. Maar hoe lang houdt Tess dat vol? En tot welke prijs?

Mijn mening
Nergens veilig is het inmiddels vierde vertaalde deel in de Chicago serie. You can’t hide is een verhaal wat Karen Rose al in 2006 geschreven heeft. Dit merk je aan het social media stukje, daarin hebben we de afgelopen jaren echt een enorme ontwikkeling door gemaakt. Nergens veilig is het verhaal van Tess en Aidan. Aidan is de broer van Abe Reagan, hij was één van de hoofdpersonen in In het vizier. Het voelt tijdens het lezen van Rose altijd alsof het een grote familie is waarin je veel oude bekenden treft. Dit leest prettig, is vertrouwd en zorgt ervoor dat je altijd, ondanks het aantal nieuwe namen snel weer in de sfeer van het verhaal zit.

Nergens veilig is een spannend verhaal met zoals we gewend zijn een ruime portie erotische verleidingen. Qua spanning vond ik dit verhaal wat over de top, het aantal moorden is bijna ontelbaar en dat zorgt toch op den duur wel voor wat ongeloofwaardigheid. Tess ondergaat alles gedwee, maar niemand op deze aardbol zal hetgeen Tess overkomt kunnen verwerken, dat is op psychisch gebied een onmogelijke opgave. Aidan is de good guy in dit verhaal, een heerlijke vent waar elke vrouw wel een beschuitje mee zou willen eten. Ze zijn samen van plan de veroorzaker van al het leed, en dan druk ik het nog zwak uit, tot een halt te roepen, hier moeten veel offers voor gebracht worden. Het familiale stuk in dit verhaal zorgt weer voor een heerlijk warm gevoel in mijn binnenste, zo’n familie wens je iedereen toe.

De ontknoping is er weer een om door een ringetje te halen, vele opties hebben door mijn gedachten gespookt maar deze had ik geblokt.

Nergens veilig is weer een Karen Rose verhaal zoals we van haar gewend zijn, veel spanning, veel liefde en een bijzonder einde.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Psychologie: 4
Plot: 4

Nergens veilig krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)