Titel: De betovering van Kerstmis
De betovering van KerstmisAuteur: Kirsty Ferry
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Choc Lit NL
Vertaling: Nikki Greveling
Publicatiedatum: November 2019
Aantal bladzijden: 160
Recensie: Danielle

Kirsty komt uit het noordoosten van Engeland en won in 2009 de English Heritage / Belsay Hall National Creative Writing-wedstrijd. Ze heeft artikelen en korte verhalen gepubliceerd in verschillende tijdschriften, kranten en bloemlezingen en was ook jurylid in de Paws ‘n’ Claws ‘Wild and Free’ Children’s Story-wedstrijd in 2011 en 2013. ‘The Memory of Snow‘, haar eerste roman, werd geprezen in de Northern Writer’s Awards, genomineerd in de top vijf van Wyvern’s romancompetitie in 2011 en longlisted in de Red Telephone Nieuwe competitie in 2012.  

Elke kerstwens kan uitkomen met een beetje magie…

Als huwelijksplanner van Carrick Park Hotel stelt Ailsa McCormack zich altijd tot doel om elk bruidspaar de perfecte dag te bezorgen. Soms moet ze daar echter een hoge prijs voor betalen; dit jaar moet ze een kerstbruiloft organiseren en dat gaat ten koste van haar eigen kerst.
Niet dat het Ailsa veel uitmaakt. Er is nu eenmaal iets bijzonders aan het hotel rond de feestdagen en ze heeft altijd een bepaalde fascinatie gehad voor de mensen die er ooit gewoond hebben. Met name voor het tragische leven van de beeldschone Ella Carrick. Haar opvallende portret hangt nog steeds bovenaan de trap in het hotel.
Maar dan zet een ontmoeting in de salon met een lange, knappe man die haar vreemd bekend voorkomt haar leven volledig op zijn kop. Ailsa’s eenzame kerst wordt plotseling betoverender dan ze ooit had kunnen voorzien…  

Heerlijk een kerstverhaal tijdens deze donkere dagen voor kerst. Lekker op de bank, dekentje, chocomel (of wat dan ook je lievelingsdrankje is) en lezen dan maar. 

Het verhaal speelt zich af in het heden waar Ailsa de aantrekkelijke man Ned tegenkomt. Ailsa is helemaal in de ban van de familie Carrick en voordat ze zich helemaal gaat focussen op het huwelijk dat ze moet gaan begeleiden op kerstdag geniet ze nog even van een heerlijk avondje. Samen met Ned bespreekt ze nog eens de geschiedenis van de familie Carrick. Als ze de volgende dag wakker wordt, bevindt ze zich opeens in het jaar 1864. Hoe ze daar terecht is gekomen is een groot vraagteken. Als ze dan ook nog de man tegenkomt waarmee ze de avond van tevoren mee heeft zitten te praten, is de verwarring helemaal compleet.  

Het verhaal in het tijdperk 1864 gaat voornamelijk over de familie Carrick en hoe deze geleefd heeft in die tijd. Ailsa kent natuurlijk hun geschiedenis en heeft dan ook telkens de neiging om hun erop te wijzen om eventuele fouten die er gemaakt zijn te herstellen, zodat de geschiedenis verandert kan worden. 

In dit stuk verloopt het verhaal vlotjes en ga je ook helemaal op in de omgeving waar de Familie Carrick leeft. Terug in het heden blijven er nog enkele vraagtekens over. Met name over de miraculeuze verplaatsing terug in de tijd van Ailsa.  

De betovering van kerstmis is dan ook een verhaal met een vraagteken hoe geloofwaardig het bij de lezer binnenkomt. Ondanks dat er weinig diepgang in de personages verwerkt wordtis het een romantisch verhaal dat je wel een warm gevoel geeft.  

De betovering van Kerstmis krijgt van mij 3 sterren.  

Danielle 

Leave a Reply

  • (not be published)