Goedemorgen, allemaal lekker aan het uitbuiken van het kerstdiner? Nog boekenbonnen onder de kerstboom gevonden? Je zult ze wellicht nodig hebben….hier volgt het eerste overzicht van wat er zoal in januari 2020 zal gaan verschijnen:

Doods geheim – Robert Bryndza (14 januari)
Op een ijzig koude ochtend vindt een moeder het met bloed doordrenkte lichaam van haar dochter vastgevroren op de weg. Wie zou zo’n gruwelijke moord voor de deur van het slachtoffer uitvoeren?
Detective Erika Foster, net bekomen van haar vorige zaak, is vastbesloten om ook deze zaak te leiden. Tijdens het onderzoek stuit ze op diverse aanvallen op jonge vrouwen in een doorgaans rustige buitenwijk van Londen.
Erika is op zoek naar een angstaanjagende moordenaar, en de zaak wordt alleen maar gecompliceerder als blijkt dat de vermoorde jonge vrouw verstrikt zat in een web van geheimen. Net als Erika eindelijk een lijn begint te zien in de aanwijzingen, wordt ze gedwongen haar eigen pijnlijke herinneringen weer op te halen. Erika moet zichzelf dwingen om gefocust te blijven, diep te graven, en de moordenaar te vinden – voordat hij weer toeslaat.

 

Noordkaap – Nathalie Pagie (7 januari)
Als het bevroren lijk van een man wordt gevonden in Hammerfest, Noorwegen, staat de politie voor een raadsel. Niemand weet wie hij is en in het lichaam worden sporen aangetroffen van een stof die in Europa niet voorkomt. Het gaat om ibogaïne, een extract uit de wortels van een plant uit West-Afrika. Zodra hoogleraar Aage Haugen dit hoort, gaan bij hem de alarmbellen af. Hij heeft ooit onderzoek gedaan in West-Afrika en kent de risico’s van de stof maar al te goed.
Haugen gaat op onderzoek uit en belandt op de ijskoude Noordkaap, waar in het diepste geheim een wetenschappelijk experiment plaatsvindt, met tien topcriminelen in de hoofdrol.

 

Het bloemenmeisje – Anya Niewierra (23 januari)
De 43-jarige Franse kruidenarts Nina Fleurie leidt een teruggetrokken bestaan in de Pyreneeën. Haar afgezonderde leven verandert wanneer zij bezoek krijgt van een Nederlandse vrouw. Deze Théa Wanders blijkt haar tweelingzus, van wie zij als baby werd gescheiden.
Théa had een gelukkige jeugd in Maastricht terwijl Nina tot haar veertiende door haar moeder Mia werd verstopt in de desolate Pyreneeën. Hier schiep de gevoelloze Mia een eigen religie en leerde Nina dat mensen Duivels zijn.
Als haar moeder vervolgens wordt vermoord, wordt de verwilderde Nina gevangen en meegenomen naar de bewoonde wereld, waar ze nooit écht aardt. Pas met de komst van haar tweelingzus voelt Nina zich voor het eerst verbonden met een mens. Maar dan verdwijnt Théa. De wanhopige Nina start een zoektocht die leidt naar het bizarre verleden van haar moeder én haar moeders moordenaar…

 

29 seconden – T.M. Logan (10 januari)
Sarah worstelt met haar baan als professor aan de universiteit. De beroemde tv-presentator en tv-persoonlijkheid Alan Hawthorne zwaait er de scepter en hij heeft het op Sarah voorzien; hij intimideert haar en steelt haar ideeën. Ze voelt zich steeds verder in het nauw gedreven. Wanneer Sarah een poging tot ontvoering van een jong meisje verijdelt, blijkt diens vader een succesvolle zakenman te zijn – een zakenman die over lijken gaat. Hij doet Sarah een aanbod waarmee al haar problemen als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen. Al wat nodig is, is een telefoontje van 29 seconden…

 

Vuurland – Pascal Engman (16 januari)
In Stockholm worden kort na elkaar enkele rijke zakenmannen ontvoerd, en vrijgelaten nadat het losgeld is ontvangen. De politie kan echter geen link tussen de slachtoffers ontdekken.
Twee criminelen proberen snel wat geld te verdienen, en hun plan lijkt te werken. Maar dan raken ze betrokken bij een klus die veel verder gaat dan wat ze gewend zijn.
In een privékliniek in het zuiden van Chili vindt een omvangrijke orgaanhandel plaats. Als er in de omgeving niet genoeg donoren meer te vinden zijn besluit de leider van de kliniek om de blik over de grenzen te richten.
Inspecteur Vanessa Frank is voorlopig op non-actief gesteld. Ze zou zich gedeisd moeten houden, maar in plaats daarvan komt ze midden in een web van gevaarlijke zaken terecht waarvan de lijnen zich tot diep in Zuid-Amerika uitstrekken.

 

Return – Willem Asman (31 januari)
Een man valt overboord tijdens een zeiltocht op de Middellandse Zee….
… een zeemansgraf voor de in opspraak geraakte scheepvaarttycoon Paolo Costa.
Dat klinkt als standaard Rebound. Sterker nog: het klinkt als een operatie die jaren geleden al werd uitgevoerd. Op dezelfde plek, onder dezelfde omstandigheden, met dezelfde tragische afloop… én met hetzelfde slachtoffer.
Verschillen tussen toen en nu zijn er ook. Zo waren er ditmaal drie opvarenden; Paolo’s echtgenote Aleksa en zijn zakenpartner Demitri Lenghi vergezelden Paolo op zijn reis. Hun getuigenissen klinken in eerste instantie waterdicht, alles wijst op een noodlottig ongeval. Maar het verschil dat Tyler en Oz nog het meest verontrust, is dat er ditmaal geen enkele sprake lijkt van Rebound-betrokkenheid. Heeft Paolo zichzelf een doe-het-zelf-rebound gegeven? Is er een onbekende concurrent actief? Of is er iets heel anders aan de hand?

 

Universalis – Marco Malvaldi (16 januari)
1493. Onder het bewind van Ludovico Sforza de Moor beleeft het machtige Milaan een renaissance. Leonardo da Vinci is de beroemdste inwoner van de stad en zijn bekendheid reikt tot ver over de Alpen. Als koning Karel viii van Frankrijk twee ambassadeurs naar Milaan stuurt, hebben zij de geheime missie om een persoonlijke opdracht aan Leonardo te overhandigen. Ondanks zijn loyaliteit aan Milaan is Leonardo geïntrigeerd, en al snel staan de eerste schetsen voor een onoverwinnelijke vechtautomatum in zijn geheime schrift. Dan wordt op de binnenplaats van Castello Sforzesco een lichaam aangetroffen. Er zijn geen sporen van geweld te zien, maar de man is duidelijk vermoord. Leonardo krijgt de opdracht om het raadsel op te lossen, maar kan niet vermoeden welke levensgevaarlijke wending zijn zoektocht zal nemen.

 

Hoogtij – Jackie van Laren (23 januari)
Yvonne, het zusje van Tjeerd, is op zestienjarige leeftijd van het eiland af gestuurd naar haar strenge tante in Leeuwarden, omdat ze als bloedmooie, arrogante puber volkomen onhandelbaar werd. Jaren later heeft ze haar lange blonde haar afgeknipt en haar naam terugveranderd naar Nynke, haar eerste naam. Ze wil actrice worden, maar voordat ze kan beginnen aan haar opleiding wil ze haar jeugdzonden achter zich laten. Daarom keert ze, vroeg in de zomer, stilletjes terug naar het eiland om het goed te maken met iedereen die ze in het verleden heeft gekwetst.
In de huisjes bij strandtent Grote Vis logeert Daan (van het bekende duo Daan en Nout), die incognito op het terras van de Vis optreedt. Als Nynke en Daan elkaar ontmoeten is er een klik, maar ze twijfelen aan elkaars motieven: hij is bekend, zij wil actrice worden; zij is mooi, hij is een versierder. Tot een flinke storm voor veel schade zorgt. Het hele eiland is in rep en roer, Daan en Nynke steken de handen uit de mouwen, en dan leren ze elkaar pas echt goed kennen.

 

De geheimen van het winterhuis – Sarah Lark (28 januari)
Drie vrouwen – Ellinor, Liliana en Dana – in drie verschillende tijden en drie verschillende landen, gaan op zoek naar de betekenis van familie.
Ellinors wereld stort in als ze er per ongeluk achter komt dat zij en haar moeder niet verwant zijn aan de rest van hun familie. Op zoek naar de waarheid over haar afkomst reist Ellinor van Wenen naar Kroatië en Nieuw-Zeeland, en ontdekt zo een tragisch liefdesverhaal en een groot familiegeheim…

 

 

 

Leave a Reply

  • (not be published)