Dit is alweer het laatste overzicht voor januari 2020. Viel best mee toch? 😉

Stille schreeuw – Angela Marsons (7 januari) 
Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.
Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.
Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…

 

Onderschat – Marijke Verhoeven (30 januari)
Wie kun je vertrouwen als alles instort?
Het huwelijk met haar tweede echtgenoot heeft Marcia niet gebracht wat ze ervan had verwacht. In het Groningse villadorp Haren leiden zij en haar man beiden een eigen leven. Als Marcia plots op onaangename wijze wordt gechanteerd en haar echtgenoot van fraude wordt beschuldigd, komt Marcia’s leven in stroomversnelling. Wie is er nog te vertrouwen? En wie juist niet?

 

RIP – Yrsa Sigurdardottir (23 januari)
Een tienermeisje wordt op afschuwelijke wijze aangevallen in de bioscoop waar ze werkt. Even later ontvangen haar vrienden via Snapchat filmpjes waarop ze doodsbang om vergeving smeekt. Als haar dode lichaam eindelijk wordt gevonden, is het gemerkt met een “2′. Een tienerjongen wordt enkele dagen daarna op gelijke wijze omgebracht. Zijn levenloze lichaam is voorzien van een “3′.
Politiecommissaris Huldar wordt op het moordonderzoek gezet. Hij moet daarbij opnieuw samenwerken met Freyja, die wordt opgeroepen om de pubers te ondervragen. Samen gaan ze op zoek naar lichaam nummer “1′, dat hopelijk meer licht op de zaak zal werpen. Freyja is ervan overtuigd dat de moordenaar het slachtoffer is geweest van pesterijen, en nu wraak neemt. Zoals ze dat ooit zelf ook wilde doen.

 

Dicht bij jou – Karen Cleveland (14 januari)
Een rare sensatie maakt zich van me meester: een gevoel dat ik de persoon die voor me staat niet ken, ook al betekent hij meer voor me dan wie ook.
Je gaat de slaapkamer van je zoon binnen. Het is een rotzooi, zoals altijd. Je ruimt wat vieze borden op, pakt wat kleren van de grond en doet de kast open om ze terug te hangen.
En dan zie je het. Iets dat je zo schokt dat het bijna niet echt bij je binnenkomt. Je realiseert je iets verschrikkelijks.
Je eigen zoon is gevaarlijk.

 

Als het in de zomer sneeuwt – Kim Moelands (30 januari)
Voor de buitenwereld waren ze altijd het toonbeeld van een gelukkig en succesvol echtpaar, maar de werkelijkheid was anders. Hetty’s droomman, Nout, bleek een gewelddadige man met een niet te stoppen controledwang. Hij heeft haar vernederd, pijn gedaan en haar bijna alles afgepakt. Elke strijd heeft ze verloren, maar Hetty geeft niet op. Hoe kan ze ook? Een moeder vecht voor haar kinderen. Altijd. Ook als hun vader dreigt haar te vermoorden.
Door de ogen van Hetty maak je mee hoe moeilijk het is om te ontsnappen aan zo’n relatie; bijna onmogelijk.

 

Schuldig – Liesbeth Dekker (27 januari)
Rebecca heeft een geweldig leven. Het is precies zoals ze het altijd wilde. Toch slaat de twijfel toe. Houdt ze wel genoeg van haar man? Wordt ze niet te veel geleefd door haar familie? Komt haar carrière voldoende aan bod? Vol schuldgevoel over haar twijfels vertrekt ze naar Griekenland, waar ze besluit het roer radicaal om te gooien.
Dan komt het bericht dat haar moeder spoorloos is verdwenen en keert ze op stel en sprong terug naar Nederland. Ze lijkt gedwongen om de draad van haar oude leventje weer op te pakken. Het is volkomen onduidelijk of haar moeder vrijwillig is verdwenen of dat er sprake is van een misdrijf. De politie start een onderzoek.

 

Held – Michael Grant (21 januari)
Vier jaar nadat de koepel op Perdido Beach verdween heeft het rotsvirus vrij spel, waardoor er nu allerlei monsterachtige mensen met superkrachten rondlopen. De leden van de Rockborn Gang, Dekka, Shade, Cruz, Malik, Armo en Francis, hebben echter nog veel meer aan hun hoofd: wie zijn de Duistere Toeschouwers? En wat is de Vierde Dimensie, waar alleen Francis toegang toe heeft?
Ze hebben al eerder laten zien dat ze helden zijn, maar een held heeft geen tijd voor rust. Als de met het virus besmette rots New York bereikt, staat een nieuwe vijand op: Bob Markovic. Hij was altijd al onuitstaanbaar arrogant en immoreel, maar met zijn nieuwe vermogen om dodelijke ziektes te verspreiden kan hij het leven voor iedereen op aarde tot een hel maken. De Rockborn Gang zal een paar zware beslissingen moeten nemen als ze de wereld opnieuw willen redden…
Oude vrienden en nieuwe vijanden staan op in een laatste strijd om de menselijkheid.

 

De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn (7 januari)
De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.
Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.
Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

 

Onweerstaanbaar – Vi Keeland & Penelope Ward (16 januari)
Soraya zit in de metro onderweg naar haar werk als haar aandacht wordt getrokken door de man schuin tegenover haar. Hij is adembenemend knap, maar doet heel onbeschoft tegen iemand aan de telefoon. Een paar haltes later stapt hij vlak voor de deuren dichtgaan uit. In zijn haast heeft hij niet door dat zijn telefoon op de grond valt.
Als Soraya die netjes op zijn kantoor af komt leveren, komt hij niet eens zijn kantoor uit om haar te bedanken. Ze besluit verder geen tijd aan hem te verspillen, maar stuurt hem wel nog even een berichtje om te laten weten wat ze van zijn gedrag vindt. Wat ze niet had verwacht, is dat de arrogante man daarna nog contact met haar op zou nemen. En wat ze helemáál niet had verwacht, is dat hun appjes vervolgens barsten van de chemistry.

 

 

Leave a Reply

  • (not be published)