Net als in 2018 organiseerden wij een Beste Boek Verkiezing. Uit de best gewaardeerde boeken die tussen 1 december 2018 en 1 december 2019 uitkwamen en gerecenseerd werden door het team van Thrillers & More konden leden en bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Er kon gestemd worden in 6 categorieën: Thriller (Nederlandstalig en Vertaald), Roman/Feelgood (Nederlandstalig en Vertaald) en Young Adult (Nederlandstalig en Vertaald). In totaal werden er 5207 stemmen uitgebracht.

Beste Roman/Feelgood Vertaald

 1. De zeven zussen – Maan – Lucinda Riley
  Uitgeverij: Xander Uitgevers
  Vertaling: Dieuwke van der Veen, Erica Disco en Kees van Weele
  Omslagontwerp: Zero-Media

Het verhaal
Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D’Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela? Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie… De zeven zussen – Maan is het vijfde deel uit de zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.  

Bianca Maartense over Maan (zeven zussen): De schrijfstijl van Lucinda Riley laat je in al haar boeken delen in de liefde die van het verhaal afspat, je krijgt er zelf een heel gelukkig gevoel van. 

Over de auteur
Lucinda Riley
 schreef op haar vierentwintigste haar eerste roman. De boeken van Lucinda zijn vertaald in 25 talen en in 36 landen uitgegeven. Riley woont met haar gezin in North Norfolk, Engeland.

Bestel bij Bazarow
Bestel bij Bol
Bestel bij Libris

2. Ik niet op jouSally Thorne (HarperCollins Holland)
3. Het overgebleven kindRhiannon Navin (HarperCollins Holland)
4. ColeTijan (Tinteling Romance)
5. De BaasVi Keeland (Uitgeverij Volt)


Beste Roman/Feelgood Nederlandstalig

 1. Leven met een leugenWendy Brokers
  Uitgeverij: Boekerij
  Omslagontwerp: Johannes Wiebel | punchdesign

Het verhaal
Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.
Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Bianca Maartense over Leven met een leugen: Wendy Brokers schrijft hartverwarmend, continu voel ik de emoties door mijn eigen lijf gieren. Zij weet de intimiteit die er speelt tussen de personages met een intens gevoel over te brengen. Van het begin tot het eind ben ik ontroerd door dit met momenten.

Over de auteur
Wendy Brokers
 deed in 2012 voor het eerst mee aan een schrijfwedstrijd, al snel gevolgd door een column, twee korte verhalen en een roman. In 2018 verscheen haar eerste roman bij Boekerij, Baguette met jam voor twee. Naast het schrijven werkt ze als Neonatologie verpleegkundige Geboortezorg.

Bestel bij Bol
Bestel bij Libris

2. Alles op allesMarijke Vos (Loft Books)
3. De meisjesmagneetJackie van Laren (Boekerij)
4. Nee heb jeCharlotte de Monchy (Boekerij)
5. Meer dan ooitMarina Folkers (Zomer en Keuning)


Gefeliciteerd Lucinda Riley, Xander uitgevers & Wendy Brokers, uitgeverij Boekerij!

De winnaar van een Roman/Feelgood mysteriepakket is: Sabrina de Jong
Het pakket is onderweg, laat je weten als je het ontvangen hebt?

Dank aan iedereen die heeft gestemd!

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

 • (not be published)