Titel: Vrouwen zonder genade
Auteur: Camilla Läckberg
Genre: Thriller
Uitgeverij: The House of Books
Vertaling: Elina van der Heijden
Publicatiedatum: November 2019
Aantal bladzijdes: 157
Recensie: Bianca

Vrouwen zonder genade

Auteur
Camilla Läckberg (Fjällbacka, 1974) is een Zweedse auteur en van huis uit econoom. In enkele jaren tijd is ze uitgegroeid tot een van de bestverkopende Zweedse thrillerauteurs. Haar misdaadromans over Patrik Hedström en Erica Falck kregen voortdurend lovende kritieken en vonden hun weg naar een groot en internationaal lezerspubliek. Läckbergs thrillers spelen zich af in en rondom Fjällbacka, gelegen aan de Zweedse westkust en tevens de geboorteplaats van de auteur.

Achterflap
Ingrid heeft haar veelbelovende carrière als journalist opgegeven toen haar man hoofdredacteur werd bij een grote krant. Nu heeft ze ontdekt dat hij vreemdgaat. Birgitta, een basisschoollerares, slaat doktersafspraken over omdat haar man haar mishandelt. De Russische Victoria ontmoette haar Zweedse man online en emigreerde, maar hij is niet zo zorgzaam als hij leek. Ingrid, Birgitta en Victoria zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: ze zitten vast in een desastreus huwelijk. Online spreken ze af ieder één echtgenoot te vermoorden, maar dat plan neemt een onverwachte wending…

Mijn mening
Vrouwen zonder genade is een verhaal wat je uit hebt voor je er goed en wel in zit. Drie voor elkaar onbekende vrouwen zitten elk op een andere manier gevangen in een ziekelijke relatie. Alle drie zijn ze er klaar mee en zoeken een manier om zichzelf te bevrijden, dit gebeurt op vrij extreme manieren. Alle dames zitten ieder afzonderlijk vooral vol haatgevoelens, dat is duidelijk.

De schrijfstijl van Läckberg vind ik prettig, ze benoemt alles zeer duidelijk bij naam en neemt nergens een blad voor de mond. De hoofdstukken zijn zeer kort en afwisselend vanuit een van de drie vrouwen geschreven.
Vrouwen zonder genade als verhaal vond ik wat minder.Het is afgeraffeld, heeft geen bijzonder plot en als ik zie wat het boek moet kosten, vind ik dat toch echt schandalig. In nog geen twee uur lees je het slechts 154 bladzijdes tellende boek uit. Vele bladzijdes zijn niet eens volgeschreven, en omdat het boek uit drie delen bestaat bevat het ook nog wat lege pagina’s.

Een leuk boek om op een avond uit te lezen, maar niet meer dan dat. Ik kijk halsreikend uit naar een thriller van normale dikte van een van mijn favoriete auteurs, want dat is Läckberg nog steeds. Deze vergeet ik maar snel.

Spanning: 3
Plot: 2
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 2
Psychologie: 2

Vrouwen zonder genade komt hiermee voor mij op 2,5 ster.

Bianca

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)