Titel: 48 uur
Auteurs: James Patterson & Brandan Dubois
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaling: Waldemar Noë
Publicatiedatum: November 2019
Aantal bladzijdes: 358 (e-book)
Recensie: Bianca

Over de auteur

James Patterson (Newburgh, Orange County, 1947) is een Amerikaans auteur van een groot aantal thrillers, zowel in een serie als losstaand. Minder bekend in Nederland is dat hij ook een groot aantal boeken voor tieners en jongvolwassenen schreef.
Van Brandon Dubois zijn jaren geleden twee thrillers in het Nederlands vertaald en daar is het buiten de boeken die hij samen met Patterson tot op heden schreef bij gebleven.

Achterflap

Als Amerikaans inlichtingenofficier heeft Amy Cornwall al het nodige meegemaakt. Maar wat ze op een dag aantreft bij thuiskomst doet zelfs haar verstijven. Het huis is leeg, geen stemmen van dochter of man, geen geuren van een wachtende maaltijd. Slechts een onbekende telefoon op de eettafel, via welke ze een vreselijk ultimatum doorkrijgt. Binnen 48 uur moet ze een naamloze gevangene vinden en bevrijden. Lukt dit haar niet, dan zal haar gezin het niet overleven.

Mijn mening

48 uur is geschreven door James Patterson en Brandon Dubois, laatstgenoemde voor mij een  totaal onbekende schrijver. James Patterson ken ik van de Woman’s murder club, een geweldige serie. 48 uur is de eerste standalone die ik van Patterson & Dubois lees, hij is me prima bevallen, maar helaas geen uitblinker zo op de valreep van 2019.

Amy Cornwall, werkzaam bij de militaire inlichtingendienst is al jaren gelukkig getrouwd met Tom, die inmiddels druk aan de slag is met het schrijven van een boek. Ze hebben een dochtertje van tien, Denise. Samen hebben ze de stilzwijgende afspraak zich nooit met elkaars werk te bemoeien. Dit mondt uit in een ontvoering waarbij wisselend de vingers naar elkaar worden gewezen, en dan denkt men ieder de hand in eigen boezem te moeten steken. Het komt een beetje over als langs elkaar heen leven, niet inschattend welke gevolgen dit op hun leven heeft. Amy krijgt 48 uur de tijd om haar gezin te herenigen en een ware klopjacht is gestart. Tom en Denise zijn op elkaar aangewezen en doen er op hun manier alles aan om zichzelf in veiligheid te brengen.

Het verhaal staat vol van de actie en daartussen voel je dat de liefde binnen het gezin zwaar onder vuur is komen te staan. Vooral Amy is als zeer sterk personage neergezet. Haar gezin komt altijd op de eerste plaats maar ook het werk is zeker zo belangrijk, alle keuzes worden doordacht en weloverwogen gemaakt.

De schrijfstijl van Patterson en Dubois leest makkelijk weg, korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je letterlijk door het boek heen raast. Geen thriller die er met kop en schouders bovenuit steekt, voor mij eentje die valt onder de categorie ‘één van de velen’.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 3
Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 3
Psychologie: 2

48 uur krijgt van mij 3 sterren.

Bianca

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)