Titel: Familiegeluk
Auteur: Barbara Sevenstern
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: December 2019
Aantal bladzijdes: 366
Recensie: Manon

Auteur
Familiegeluk is het debuut van communicatiespecialist en blogger Barbara Sevenstern (1969). Samen met haar echtgenoot en drie kinderen woont zij in Den Haag. Lees meer op: www.barbarasevenstern.nl.

Achterflap/Samenvatting
Samen met haar jeugdliefde leidt Lisette een rustig bestaan in Den Haag. Hier komt echter een abrupt einde aan wanneer haar moeder overlijdt. Ze blijkt al jaren een groot geheim met zich mee te dragen. Met als enige aanwijzing een oud adresboekje gaat Lisette op zoek naar de waarheid. Stukje bij beetje ontrafelt ze de geheimen die haar familie liever verborgen had gehouden…

Mijn mening
Familiegeluk is het verhaal van Lisette. Lisette die wij ontmoeten in het ziekenhuis, waar zij op bezoek is bij haar moeder. Het is haar moeder die haar vraagt om een oud adresboekje op te zoeken, maar waarom dat boekje zo belangrijk is, wil ze niet zeggen. Na het overlijden van haar moeder blijft Lisette met een hoop vragen achter en gaat op zoek naar antwoorden, maar ze krijgt alleen maar meer vragen. Waarom was dat boekje zo belangrijk? Waarom moest ze dat per se die avond hebben? Bij haar moeders familie en zelfs bij Mark, haar vriend, stuit ze op meer weerstand dan medewerking. Wanneer Lisette op onderzoek uitgaat, komt ze er al snel achter dat iemand dat beslist niet wil. Maar wie is deze persoon? Is het de zoektocht allemaal wel waard?

Ik kijk om me heen. Ik bevind me in een deel van het park waar ik nog niet eerder ben geweest. Wat bezielde me om een andere route te kiezen? Even twijfel ik, zal ik teruglopen?

Wat een heerlijk debuut is Familiegeluk. Het verhaal wordt vlot verteld in korte hoofdstukken vanuit het perspectief van Lisette. Een paar keer grijpt Familiegeluk terug naar het verleden van Eline, de moeder van Lisette. Door deze twee verhaallijnen wordt alles duidelijk in een verrassend einde.

Ik buig voorover en druk mijn neus tegen het glas van de zijruit. De klap komt totaal onverwacht. Mijn hoofd suist en mijn ogen prikken. Het volgende moment proef ik de smaak van bloed. Daarna wordt alles zwart.

De karakters worden goed en geloofwaardig neergezet. Ik ergerde mij zelfs op een gegeven moment aan Lisette en haar vriend Mark: doe wat, dacht ik, zeg wat tegen hem, laat niet over je heen lopen! En dat is goed, want dat betekende dat ik mij kon inleven in de karakters. Kortom: ik heb genoten van de feelgood thriller Familiegeluk en kijk uit naar het tweede boek van Barbara Sevenstern.

Spanning: 3
Plot: 3,5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

4 sterren voor Familiegeluk.

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)