Titel: Wintergeluk Wintergeluk
Auteur: Nora Roberts
Genre: Roman
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaling: Ineke van Bronswijk
Publicatiedatum: November 2019
Aantal bladzijdes: 414
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nora Roberts schreef meer dan 225 boeken en verkocht daarvan meer dan 500 miljoen exemplaren. Geen wonder dus dat The New Yorker haar ‘Amerika’s favoriete auteur’ noemt. Toch doet die uitspraak haar geen recht, want ook ver buiten de VS is Nora inmiddels een fenomeen. Ook in Nederland en België komen veel van haar titels op de bestsellerlijsten terecht.

Achterflap:
Nachtelijk vlammen maken een abrupt einde aan Natalie Fletchers nieuwe bedrijf en daarmee aan haar droom. Niet van plan zich uit het veld te laten slaan zoekt ze de hulp van Ryan Piasecki, met wie ze samen de brandstichter hoopt te vinden. Hoewel deze detective nogal lomp en arrogant schijnt te zijn, weet hij alles van vuur – in welke vorm dan ook….

Voor het onderzoek naar de dood van Anne Trulane zal journaliste Laurel Armand de moerassen van New Orleans in moeten. En dat is niet het enige. Ze ontkomt er ook niet aan een bezoek te brengen aan de man op wie ze als tiener smoorverliefd was: Annes echtgenoot. Maar het grootste obstakel is wel haar rivaal, de stomvervelende, maar zeer aantrekkelijke Matt Bates, met wie ze nauw zal moeten samenwerken.

Mijn mening:
Wintergeluk is een boek met twee verhalen waarin zowel de liefde als spanning hoogtij vieren. De verhalen hebben iets meer diepgang dan een bouquetreeks, lezen lekker weg, en waarin zowel het zwijmelen als de spanning je een aantal uren heerlijk leesgenot bezorgen. Geen uitgebreide romantiek of juist veel spanning zoals we de losstaande boeken van Roberts veelal kennen maar een beetje van allebei.

Het eerste verhaal, Spel vol vuur, draait om brandstichting. Wie haat Natalie zo erg dat hij of zij haar geen geluk gunt? zowel zakelijk als privé krijgt ze het zwaar te verduren.

In het tweede verhaal, Nevels in de nacht, moet een zoektocht uitsluitsel brengen over de dood van Anne Trulane, is ze vermoord of heeft ze zichzelf van het leven beroofd?

Nora Roberts heeft veel fans die houden van de combinatie van liefde en spanning, in haar bundel Winternacht word je met twee korte verhalen op je wenken bediend. Persoonlijk ben ik meer gecharmeerd van haar dikke spannende romans, die verhalen hebben meer diepgang, in Winternacht blijft het allemaal erg oppervlakkig en voor je het weet is het verhaal alweer ten einde. Desalniettemin heb ik het boek in sneltreinvaart uit gelezen,

En zeker in deze tijd van het jaar kan ik extra genieten van een liefdesverhaal met een spannend tintje.

Wintergeluk krijgt van mij 3 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)