Titel: Een puppy voor Valentijn
Auteur: Simone Luijten
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Loft Books
Publicatiedatum: Januari 2020
Aantal bladzijdes: 78 (e-book)
Recensie: Manon

Auteur

Simone Luijten (1989) studeerde Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Na haar afstuderen werkte ze als copywriter en communicatieadviseur. Eerder verschenen titels zijn: Een tweede kans voor Jazz (Een puppy voor Lisa) en Een puppy voor kerst.

Samenvatting

Auke doet elke maandag en donderdag boodschappen bij de supermarkt en rekent altijd af bij dezelfde kassa, die van Nynke. Het maakt hem niet uit hoe lang de rij is, Auke wacht geduldig tot hij aan de beurt is. Al twee jaar lang probeert hij de moed te verzamelen om Nynke mee uit te vragen, maar het lukt telkens net niet. Op een dag ziet hij een briefje in de supermarkt hangen: puppy te koop. De hond van Nynke heeft een nestje en Auke grijpt zijn kans. Hij leest zich in over cockerspaniëls en staat dan bij Nynke op de stoep om de puppy te halen, én om te vragen of ze voortaan samen de honden zullen uitlaten. Maar dan neemt het verhaal een wending. Wie zal voortaan de puppy uitlaten?

Mijn mening

Een puppy voor Valentijn gaat over Auke en Valentijn. Het zijn in feite twee verhalen in één. Auke doet op vaste dagen boodschappen doet en in de supermarkt rekent hij altijd bij dezelfde kassa af: die van Nynke. Hij is al heel lang heimelijk verliefd op haar, maar durft haar niet mee uit te vragen. Tot hij op een dag hoort dat Nynke nog een puppy te koop heeft: hij ziet zijn kans.
Het tweede verhaal gaat over Valentijn, Valentijn is ziek en wacht op een donorhart. Ondertussen maakt hij het zijn moeder Sandra moeilijk. Sandra is net gescheiden van haar man Remco en neemt de zorg voor Valentijn grotendeels op zich.

Auke wist dat het de bedoeling was dat hij nu naar kassa vier zou gaan, maar bleef staan waar hij stond. Hij wilde per se in deze rij blijven. Hij had het ervoor over. Al zou de rij voor deze kassa tot aan het eind van het gangpad staan. 

Deze twee verhalen hebben meer gemeen dan je zo op het eerste gezicht denkt. Ik vond het een leuk, kortverhaal van Simone Luijten. Ze zet de karakters goed neer. Het zijn veel hoofdpersonen, maar geen één te veel.

Valentijn droomde weg terwijl hij een V veranderde in een hondenkop. Het voorval voor de deur van het ziekenhuis stond symbool voor zijn leven. Telkens als er iets leuks was, moest zijn moeder het verpesten.

Wil je een romantisch verhaal lezen voor Valentijnsdag en een klein traantje op het einde wegpinken, dan is Een puppy voor Valentijn een must read.

Spanning: 2,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

3,5 ster voor Een puppy voor Valentijn.

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)