Titel: 29 seconden 29 seconden
Auteur: T.M. Logan
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Vertaling: Marja Borg
Publicatiedatum: Januari 2020
Aantal bladzijdes: 416
Recensie: Lilian

Auteur
Tim Logan, bekend onder de auteursnaam T.M. Logan, werd geboren in Berkshire en studeerde in Londen en Cardiff voordat hij journalist van de nationale krant werd. Hij schrijft momenteel fulltime en woont in Nottinghamshire met zijn vrouw en twee kinderen.

Zijn debuutthriller Leugens (2017) verkocht meer dan 350.000 exemplaren en was een van de bestverkopende e-books van Amazon in 2017. Samen met zijn tweede op zichzelf staande thriller, 29 Seconden (2018), worden zijn boeken nu in een dozijn landen over de hele wereld gepubliceerd waaronder de VS, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Portugal, Polen, Hongarije, Servië, Roemenië en Nederland.

Achterflap/samenvatting
29 seconden van T.M. Logan is een overtuigende en verslavende thriller. Logan staat bekend om zijn meeslepende stijl: je moet verder lezen omdat je wilt weten hoe het eindigt.

29 seconden is de nieuwe thriller van het Britse bestsellerkanon T.M. Logan, bekend van zijn eerdere boek Leugens.

Sarah worstelt met haar baan als professor aan de universiteit. Haar baas, de beroemde tv-persoonlijkheid Alan Hawthorne, heeft het op haar voorzien; hij intimideert haar en steelt haar ideeën. Ze voelt zich steeds verder in het nauw gedreven.
Wanneer Sarah op een avond een poging tot ontvoering van een jong meisje verijdelt, blijkt haar vader een succesvolle zakenman te zijn. Een zakenman die over lijken gaat. Hij doet haar een aanbod, waarmee al haar problemen als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen. En al wat nodig is, is een telefoontje van 29 seconden…

Het punt is dat Alan Hawthorne twee gezichten heeft. Je hebt de beroemde Cambridge-academicus, de charmante, charismatische en ongelooflijk intelligente tv-persoonlijkheid, die ongetwijfeld nog eens geridderd zal worden. Dat is zijn publieke gezicht, het gezicht dat de meeste mensen voornamelijk te zien krijgen. Pas als je de pech hebt om als vrouw met hem alleen te zijn, krijg je zijn andere gezicht te zien.


Mijn mening

Het leven van Sarah ligt overhoop, haar man heeft haar voor onbepaalde tijd verlaten en haar opgezadeld met de zorg voor hun twee kinderen. Dat is op zich geen probleem, maar Sarah heeft een drukke baan als professor op de universiteit en net nu ze op het punt staat promotie te maken, valt het haar zwaar alles alleen op te moeten vangen. Gelukkig kan ze rekenen op haar vader, die met alle liefde en plezier op zijn kleinkinderen, Grace en Harry, past als het nodig is.

Wat Sarah vooral mist, is het afsluiten van de dag, alles wat er voorgevallen is, even van je af kunnen praten. Zeker de voorvallen met Alan Hawthorne, hij zwaait de scepter op de universiteit en maakt menig vouw het leven zuur. Sarah en haar collega’s hebben zelfs “De regels” opgesteld, als je je daaraan houdt, dan is de kans groot dat je op veilige afstand van hem blijft.

Alan heeft twee gezichten, de charmante academicus en geliefde tv-persoonlijkheid die iedereen graag mag en aan de andere kant is hij de veeleisende man die de woorden “grensoverschrijdend gedrag “ niet in zijn woordenboek heeft opgenomen.

Ook Sarah ontkomt niet aan zijn pesterijen, hij heeft het op haar voorzien en probeert haar het leven zo moeilijk mogelijk te maken.

Tijdens een rit naar de universiteit weet Sarah op heldhaftige wijze, een ontvoering van een jong meisje te verijdelen. De vader van dit meisje weet haar op te sporen en doet haar een éénmalig voorstel om haar te bedanken Dit voorstel kan al haar problemen laten verdwijnen, ze hoeft alleen maar te bellen en het wordt geregeld. Gaat ze het telefoontje plegen en zal het haar brengen wat ze ervan verwachtte?

Één telefoontje. Minder dan een halve minuut. Misschien zou dat moment de waterscheiding vormen tussen haar oude leven en haar nieuwe, de waterscheiding tussen onschuld en schuld.

De schrijfstijl is erg prettig, en net als zijn debuut, leest ook dit boek weer als een trein. Voor je er erg in hebt is het al uit. Dat komt mede door de korte hoofdstukken, die bevorderen het tempo.

Of het boek je ook brengt wat je ervan verwacht had…mij niet, in ieder geval. Er zitten een aantal onwaarschijnlijkheden in die niets bijdragen aan het verhaal. Zo vind ik de manier waarop de vader, een rijke zakenman, Sarah opspoort en de manier waarop hij het voorstel om haar te bedanken presenteert, nogal ongeloofwaardig.

29 seconden leest heel vlot en ondanks de ongeloofwaardigheden heb ik er toch van genoten.

Spanning: 3
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3

29 seconden krijgt van mij 3,5 ster.

Lilian

Leave a Reply

  • (not be published)