De kop is er af! (door Antoinette Kalkman)

Wat gaaf was het Boek10 SchrijfEvent van Godijn Publishing. En hoe leuk was het dat ik, als dagvoorzitter, de aftrap mocht geven van de schrijfwedstrijd Zwarte Sneeuw. In de zaal zaten een aantal schrijvers die van plan zijn om mee te doen met deze wedstrijd en zij luisterden aandachtig naar het interview dat ik had met twee van de drie juryleden: Alexander Roessen van Thrillers & More en Ronald van Assen, schrijver en spreker.

Foto: Godijn Publishing

Waar let de jury op?

Natuurlijk moet het spannend zijn en de aandacht van de jury trekken. Een goed begin is daarom essentieel. Ook het eind is belangrijk. Geen voorspelbaarheid, maar een einde dat de jury en later de lezers op het verkeerde been zet. En vooral ook een verhaal zonder clichés. De jury zoekt naar originaliteit, een spannende invalshoek voor de titel van de wedstrijd: Zwarte Sneeuw. Een vlotte pen, met een lekkere vaart en diepgang in de personages zal zeker in de smaak vallen bij de jury.

Het zijn eisen die het nodige vergen van de deelnemers aan de wedstrijd. Aan de andere kant is de prijs die gewonnen kan worden ook hoog. Een heus auteurscontract voor de vier winnaars. Bij mij begint het in ieder geval te kriebelen. Misschien stuur ik wel een verhaal in. Anoniem. Zouden ze me herkennen aan mijn schrijfstijl?

Een goed begin!

Een spetterend begin is in ieder geval noodzakelijk om de wedstrijd te winnen. Tijdens het Boek10 SchrijfEvent op 25 januari jl. gaf Marelle Boersma van de ThrillerAcademie een leerzame workshop over hoe je een verhaal het beste begint. De workshop zat boordevol tips & tricks en de zaal schreef de vingers blauw. Was je niet aanwezig? Geen nood! Start vandaag nog met je verhaal en laat de ThrillerAcademie de eerste 3.000 woorden beoordelen via de Quickscan. De ThrillerAcademie laat je weten of het begin staat als een huis. Alle Zwarte Sneeuw-deelnemers betalen voor deze Quickscan slechts 60,50 euro (incl. btw). Er is ook een speciaal aanbod voor de beoordeling van het complete verhaal van 20.000-25.000 woorden. De speciale Zwarte Sneeuw manuscriptbeoordeling biedt de ThrillerAcademie aan voor €242,00 inclusief btw. Natuurlijk is dit aanbod geen verplichting, maar een kans om je uitverkiezing als winnaar te vergroten. Ondertussen broed ik nog even op een plot en wens alle schrijvers heel veel spanning en intrigerende personages toe.

Antoinette Kalkman
Auteur & Schrijfjuffer (www.schrijfjuffers.nl)
Mede-oprichter ThrillerAcademie
(uitgelichte foto: Pixabay)

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)