Titel: Blijf bij mijBlijf bij mij 
Auteur: Emma Anna
Genre: Young Adult
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Publicatiedatum: Februari 2020
Aantal bladzijdes: 220
Recensie: Miriam

Achterflap/samenvatting 

Hoewel Hannah’s hart is gebroken door de allesbeslissende onthulling die Luc heeft gedaan, heeft ze haar leven toch weer weten op te pakken. De afgelopen maanden is haar leven drastisch veranderd. Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert haar verleden een plekje te geven. Maar wanneer ze uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met Luc, blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf heeft geprobeerd wijs te maken. 
Luc is getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen. Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek, wat uiteindelijk maar een oorzaak heeft: een leven zonder Hannah, de vrouw die hem alles zou kunnen bieden wat hij nodig heeft. Maar is dat andersom ook zo? 
Wat is ervoor nodig om toch samen gelukkig te worden? En kunnen Luc en Hannah wel daadwerkelijk gelukkig zijn wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden?   

Misschien had zelfverzekerdheid niets te maken met hoe je je opstelde naar de buitenwereld, maar alles met of je jezelf waardig genoeg vond. Daadwerkelijk waardig genoeg, dus niet arrogant en egoistisch vinden dat je recht had op wat je wilde.

Hannah is gestopt met haar droombaan bij Wenham Publishers en werkt nu in haar favoriete boekhandel, samen met Julian, met wie ze het goed kan vinden. Julian wil meer dan Hannah hem kan geven, maar neemt genoegen met de vriendschap die zij hem biedt. Hannah is vooral heel druk met zichzelf, het verwerken van haar verleden staat voor haar bovenaan. Haar gebrek aan zelfvertrouwen, haar hele foute relatie met ex Noud, dat zijn dingen die eerst een plek moeten krijgen voordat zij met wie dan ook verder kan gaan. Maar er is er maar een die zij wil en dat is nu net diegene die getrouwd is met een ander en op het punt staat om vader te worden.  

Sinds het uit is met Hannah, houdt Luc zich nog maar net staande. Hij is getrouwd met een vrouw die hij niet wil, maar heeft er alles voor over om een vader te zijn voor het kind dat onderweg is, maar tegen welke prijs?   

Maar welke weg moest hij inslaan, nu hij zich had omgedraaid?

Kom naar huis was een heel prima boek (lees die eerst!) en ik was dan ook erg benieuwd naar Blijf bij mij. Hoe zou het Hannah en Luc vergaan na hun breuk?   

Blijf bij mij begint een aantal maanden nadat de relatie van Luc en Hannah eindigde en doordat Emma Anna wisselt van perspectief tussen zowel Hannah als Luc, krijg je als lezer een goed beeld over hoe het hen vergaat. Het is echter niets iets waar ik heel vrolijk van werd. Nu is dat ergens wel logisch gezien de omstandigheden, maar het verhaal blijft hangen, net als de personages. In Kom naar huis maakte Hannah een mooie groei door en was het fijn om te lezen hoe ze minder aan zichzelf ging twijfelen en de rol die Luc daarin speelde, maar nu was daar niets van te merken en vond ik haar gewoon echt niet zo heel erg leuk. 
Luc vindt zichzelf een alfamannetje, maar ik heb me tijdens het lezen meerdere malen afgevraagd wanneer hij eens ballen zou krijgen. Het verhaal kabbelt voort en richting het einde wordt er ineens vanalles bij gehaald om het nog enige spanning en inhoud te geven, maar wat mij betreft is het niet genoeg. De balans die er in het eerste boek wel was, ontbreekt in Blijf bij mij. Misschien was het beter geweest om beide boeken samen te voegen. Dit neemt overigens niet weg dat ik wel nieuwsgierig ben naar een volgend boek van Emma Anna
 

2 sterren voor Blijf bij mij. 

Miriam   

Leave a Reply

  • (not be published)