Overzicht nummer twee van wat er zoal de komende maand in de boekhandel zal verschijnen:

Niet verder vertellen – Lisa Gardner (12 maart)
D.D. Warren wordt opgeroepen na de moord op een man. Het slachtoffer heeft drie schotwonden in zijn lichaam, maar zijn computer is twaalf keer beschoten. Als de politie arriveert, heeft zijn zwangere vrouw Evie Carter het pistool in handen. D.D. herkent de vrouw van een vergismoord van jaren geleden, toen Evies vader het slachtoffer was. Wanneer Flora Dane de moordzaak op televisie voorbij ziet komen, weet ze direct over wie het gaat. Conrad Carter was een kennis van de man die haar ooit gevangenhield. Flora voelt zich schuldig dat ze hem nooit heeft weten op te sporen, en is vastbesloten de waarheid rond Carters dood te onthullen.
Maar de waarheid blijkt ongrijpbaar en verandert bij elke nieuwe ontdekking die Flora en D.D. Warren doen.

 

Een vorm van verraad – Lieneke Dijkzeul (6 maart)
Een paar dagen voor zijn huwelijk ontvangt inspecteur Paul Vegter een dreigbrief met de boodschap: ik ga iets rechtzetten, klootzak. Thuis blijkt er een tweede brief te zijn bezorgd, waarin ook zijn collega en aanstaande vrouw Renée wordt bedreigd. Ze maken zich zorgen, maar hebben geen enkel aanknopingspunt. De dreiging wordt reëel wanneer er op een nacht een aanslag op het huis van Paul en Renée wordt gepleegd, die hen verbijsterd achterlaat. Ze krijgen bewaking en werken verder aan de zaak van een kind dat onder verdachte omstandigheden van een balkon is gevallen. Op hun trouwdag verlaten ze net het stadhuis – door een erehaag van collega’s in uniform – als er vanuit een rijdende auto een automatisch wapen op hen wordt gericht.

 

Geen slechte daad – Heather Chavez (16 maart)
Cassie is de woede en roekeloosheid van haar eigen jeugd allang ontgroeid – tenminste, dat denkt ze, totdat ze op een nacht getuige is van een gruwelijke aanval. Op weg naar huis, langs een verlaten weg, ziet Cassie een man en een vrouw ruziemaken. De ruzie escaleert en Cassie besluit het alarmnummer te bellen. Maar dan doet ze precies waarvoor de telefonist van de meldkamer haar gewaarschuwd heeft: ze stapt uit de auto.

 

Gruwelijke gave – Petra Spark (27 maart)
Na een traumatisch voorval te Vilvoorde ontwaakt Hannah Bodart in het ziekenhuis. Terwijl ze haar leven opnieuw op de rails probeert te krijgen wordt de stad geconfronteerd met een aantal ontvoeringszaken. Kinderen verdwijnen, sommige worden dood teruggevonden. De recherche is elk spoor bijster.
Tijdens een gesprek tussen Hannah en haar psychiater Kimberley ontdekken ze dat Hannah op de hoogte is van geheime details uit het politiedossier.
Is dit slechts toeval? Of weet Hannah meer over de verdwijningen?
Ze besluiten de waarheid te achterhalen.
Het leidt hen naar de duistere schaduwen van Vilvoorde, waar een psychopaat zich schuilhoudt.
De tijd tikt langzaam maar zeker weg. Net als de overlevingskansen van de slachtoffers…

 

Het jaar van de slang – Hugo Luijten (13 maart)
Tijdens een heftige klimaatactie worden Stef Cools en zijn team halsoverkop opgeroepen voor een verdacht overlijden op de leegstaande site van de voormalige autofabriek van General Motors in Antwerpen.
Een man lijkt gestikt door de hitte in zijn eigen auto. Het lijkt op een ongeval, tot er een nieuw lijk opduikt en er een parallel ontstaat tussen de recente klimaatacties en de aard van de moorden…

 

De erfenis van het weesmeisje – Anne Jacobs (4 maart)
De oorlog is voorbij en de familie is optimistisch over de toekomst. Paul Melzer is terug uit Rusland en probeert de lakenfabriek in zijn oude glorie te herstellen. En Marie wil, tot ongenoegen van haar schoonmoeder
Alice, een lang gekoesterde droom vervullen: haar eigen modestudio. Maar de vondst van een wel heel bijzondere collectie schilderijen verandert alles…
In ‘De erfenis van het weesmeisje’ laat Marie zien wie ze is, ontstaan er nieuwe liefdes en worden dromen eindelijk werkelijkheid.

 

Liefde op het strand – Jennifer Probst (26 maart)
Als haar beste vriendin haar verloving aankondigt, is wedding planner Avery vastbesloten om ook haar de perfecte bruiloft te bezorgen. Tot ze doorkrijgt dat de broer van de bruid – haar vroegere plaaggeest – zich met elke beslissing bemoeit en al Avery’s acties in twijfel trekt. Al snel lopen de gemoederen hoog op, in combinatie met een aantrekkingskracht die ze nooit had verwacht te voelen.
Carter Ross heeft zijn moeder op haar sterfbed beloofd goed voor zijn zusje te zorgen, dus de taak om haar getuige te zijn bij haar bruiloft neemt hij zeer serieus. Helaas geeft Avery hem geen millimeter ruimte. Wat hem nog nerveuzer maakt dan hun onophoudelijke strijd, zijn de gevoelens die hij voor haar heeft. Naarmate de herfstbruiloft dichterbij komt, worden Avery en Carter gedwongen een beslissing te nemen die alles kan veranderen…

 

Hardlopen met Sherman – Christopher McDougall (3 maart)
Toen Christopher McDougall een ezel adopteerde, dacht hij dat het dier in een veld zou staan, er schattig uit zou zien en wortels zou eten. Maar Sherman was doordat hij werd verwaarloosd in zo’n slechte staat dat hij amper kon bewegen. Hij was bovendien slechtgehumeurd en obstinaat. Om niet alleen fysiek, maar ook mentaal te genezen, geeft Chris hen op voor een Burro Race, een uniek soort race waarin mensen en ezels samen over bergen en door beken rennen. Wat Sherman er aan vertrouwen en zingeving mee wint, is iets wat ieder mens goed doet: meer natuur, meer buitenlucht en meer beweging.

Leave a Reply

  • (not be published)