Titel: Gek van jou! Gek van jou!
Auteur: Jette Schröder
Genre: Roman
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: Februari 2020
Aantal bladzijdes: 237
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Jette Schröder (1987) zat nog op de middelbare school toen ze haar eerste verhalen verkocht aan Sesamstraat. Inmiddels heeft ze elf kinderboeken op haar naam staan. In 2018 verscheen haar eerste YA-roman De Happiness goeroe.

Achterflap:
Na die laatste mislukte date heeft Lize het hé-lemaal gehad met mannen. Vanaf nu is ze ‘happy single’. En dan kan ze ook nog eens aan het werk voor Frappy.nl, hét platform voor vrouwen die geen man nodig hebben om gelukkig te zijn. Komt dat even goed uit!
Dan krijgt ze een tweeweekse retraite naar The Mansion of Love cadeau, waar gastvrouw Marie-Sophie jonge vrouwen op geheel unieke wijze onderwijst in de liefde. Meteen besluit ze dit aan te grijpen om voor Frappy een ontluisterend undercoverstuk te schrijven over haar verblijf. De wereld moet weten wat voor achterhaald en vrouwonvriendelijk instituut die belachelijke Mansion is.

Maar kan Lize wel weerstand bieden aan de toch best wel aanstekelijke romantische lessen van Marie-Sophie? En waarom krijgt ze het steeds zo warm van de knappe kok des huizes?

Mijn mening:
Gek van jou! heeft een vrolijke cover, hij springt direct in het oog, hij bezorgt je direct een fijn gevoel. Dit gevoel zou fijn zijn om tijdens het lezen vast te kunnen houden, dit is helaas deels gelukt.

Lize gaat in retraite; op een afgelegen plek in Zeeland zou ze op het gebied van de liefde tot bezinning moeten komen. Lize zelf gelooft er niet zo in, ze gooit dan ook meteen haar kont tegen de krib en neigt ook voor haar mededeelnemers de boel te verzieken. Aangezien het geen goedkoop uitje is, wordt haar dat zeker niet in dank afgenomen. Niemand weet dan nog dat Lize een compleet andere insteek heeft met het volgen van de retraite dan de andere meiden.
Gedurende de tijd verstrijkt merk je toch verandering in de denk- en belevingswereld van Lize, de negativiteit verdwijnt wat naar de achtergrond.

Ik heb me van mijn zwakste kant laten zien vannacht, als een schildpad die uit zijn schild gekropen is. En ik weet niet of ik mijn schild nog aankrijg.

Men leert elkaar beter kennen en ook achter de eigenaresse van The Mansion zit een verhaal. Dit zorgt voor verbondenheid, vriendschap en loyaliteit. Tot zover is het allemaal genieten en een leuk verhaal, maar qua liefde en gevoelens is het wat mij betreft een gemiste kans. Een feelgood is in mijn ogen helemaal geslaagd als de vlinders fladderen en ik mee geniet van de liefde die van de bladzijdes afspat, dat gebeurt helaas niet, het blijft op dat gebied tot het einde sudderen en komt niet tot een hoogtepunt, heel jammer.
De schrijfstijl van Schröder voldoet verder wel aan de eisen van prettig en ontspannen kunnen lezen, ze schrijft vlot en met een vleugje humor, je bent zo door het boek heen.

Gek van jou! krijgt van mij 3 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)