De vorig jaar verschenen thriller Echo van de bestsellerauteur Thomas Olde Heuvelt is verkocht aan het Amerikaanse Nightfire Books, een nieuw imprint van uitgeefconcern Macmillan. Met de deal is een bedrag van tonnen gemoeid, maakte Publishers Marketplace vandaag bekend.

“We zijn intens trots om van Echo de hoofdtitel te maken van ons gloednieuwe imprint Nightfire Books,” zegt uitgever Miriam Weinburg. “Hiermee willen we Olde Heuvelt’s groeiende sterrenstatus onderstrepen en de plaats verstevigen die hij verdient aan de top van het Noord Amerikaanse spanningscanon.”

Echo, over een Nederlandse bergbeklimmer die worstelt met zijn iets al te reële demonen na een traumatisch ongeluk in de bergen, zal in 2021 in de Verenigde Staten verschijnen. Ook Olde Heuvelts volgende boek is aangekocht, en er werd bekend gemaakt dat ook Random House in Duitsland en Hodder & Stoughton in Groot-Brittanië en Australië beide boeken zullen uitbrengen.

Thomas Olde Heuvelt had eerder internationaal succes met horrorthriller HEX, waar wereldwijd honderdduizenden exemplaren van werden verkocht, en dat momenteel door Gary Dauberman (It, Annabelle) wordt bewerkt voor een Amerikaanse televisieserie.

 

Thomas Olde Heuvelt (1983) won in 2015 als eerste Nederlandse auteur een Hugo Award. HEX verscheen in meer dan 30 landen, waaronder Amerika, Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje, Brazilië, Duitsland, China en Japan. In 2019 schreef Olde Heuvelt tevens het geschenk voor de Spannende Boeken Weken van de CPNB,
Dolores Dolly Poppedijn.

Lees hier de recensie van Echo.

Lees hier de recensie van HEX.

Lees hier het interview dat wij hadden met Thomas Olde Heuvelt naar aanleiding van het verschijnen van Echo.

Lees hier het interview dat wij hadden met Thomas Olde Heuvelt over het geschenk voor de Spannende Boeken Weken van de CPNB, Dolores Dolly Poppedijn.

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)