Op 3 maart verschijnt bij uitgeverij HarperCollins Holland Het Isisgeheim van Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg.

Het verhaal

Vechten, vluchten, verstijven… Wat doe jij?

Wanneer het Leidse Rijksmuseum van Oudheden zich opmaakt voor een grootse tentoonstelling over Egypte, doet conservator Arianna een wel heel bijzondere ontdekking in een gouden beeldje van de godin Isis; de Egyptische moedergodin blijkt al eeuwenlang een groot geheim met zich mee te dragen.

Al snel raken Arianna en haar collega Thijs verstrikt in een onzichtbaar netwerk met internationale vertakkingen. Hun pogingen het mysterie te ontrafelen leiden hen naar Oxford, waar duidelijk wordt hoeveel moeite er wordt gedaan om de vondst geheim te houden…

De auteurs

Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) weet feit en fictie op onnavolgbare wijze met elkaar te verbinden. Hij vindt witte vlekken in de Bijbelse en wereldgeschiedenis en kleurt deze op overtuigende wijze in. Eerder schreef hij de thrillers De bekentenissen van PetrusHet Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot, die met veel enthousiasme werden ontvangen.

Cultuurhistoricus Jacob Slavenburg schreef boeken over het christendom, esoterische stromingen, mystiek en spiritualiteit.


Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)