Titel: Zon Zon
Auteur: Lucinda Riley
Serie: De zeven zussen #6
Genre: Roman
Uitgeverij: Xander Uitgevers BV
Vertaling: Dieuwke van der Veen
Publicatiedatum: Februari 2020
Aantal bladzijdes: 728
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Lucinda Riley werd geboren in Ierland en schreef haar eerste boek op vierentwintigjarige leeftijd. In Nederland en België verkocht ze al bijna twee miljoen boeken en verbrak ze meerdere verkooprecords. Op dit moment schrijft Lucinda aan de Zeven zussen-reeks, die wereldwijd boven in de bestsellerlijsten staat.

Achterflap:
Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt… Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Mijn mening:
Electra is de zesde zus van de familie D’Aplièse, net als alle andere geadopteerd door Pa Salt. Electra heeft zich altijd een buitenbeentje gevoeld, al op jonge leeftijd vertoonde ze moeilijk gedrag. Ze heeft het uiterlijk van een fotomodel en als ze opgemerkt wordt in de modellenwereld lijkt haar bedje gespreid. Helaas heeft dit leven ook een keerzijde. Mooi van buiten en eenzaam van binnen. Wanneer ze in aanraking komt met drank en drugs is het leed niet te overzien. Niemand kan Electra nog helpen, ze zal eerst het heft in eigen handen moeten nemen. Langzaamaan lijkt Electra in te zien dat het leven als model haar niet gelukkig maakt en besluit ze het roer flink om te gooien.

Ik kreeg het gevoel dat ze ondanks mijn beroemdheid en mijn geld medelijden met me had. Geen betuttelend medelijden, maar meevoelend en warm.

Tevens besluit ze na lang wikken en wegen om net als haar andere zussen op zoek te gaan naar haar roots. Dit brengt haar naar Kenia. In Zon draait het zowel in het heden als het verleden vooral om de persoonlijke problematiek van Electra en haar biologische achtergrond. Het leven van Electra is aangrijpend en emotioneel, en dit geldt ook zeker voor haar biologische familie. Riley heeft met de persoon Electra een boodschap afgegeven aan alle drugsgebruikers en wat het oplevert voor jezelf en je naasten als je besluit ermee te stoppen. Tevens zijn de gevolgen van drugsgebruik verschrikkelijk voor de gebruiker maar misschien nog wel heftiger voor de naasten.

Zon is een roman van ruim 700 bladzijden die je van de eerste tot de laatste bladzijde in zijn greep houdt. Het is bijzonder hoe Riley er keer op keer in weet te slagen om je als lezer in het verhaal mee te trekken en je van de eerste tot de laatste bladzijde te laten genieten.
De wisselingen in heden en verleden maken de drang tot doorlezen alleen maar groter en beide verhalen zijn op zichzelf staand en boeiend tot de ontknoping waarin ze mooi samenvloeien tot een bevredigend geheel. Reikhalzend is het nu wachten op het laatste deel waarin we antwoord krijgen op de vraag waar Merope, de zevende zus is gebleven.

Wederom een dikke 5 sterren voor Lucinda Riley, dit keer voor het prachtige verhaal Zon.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)