Titel: Dertig dagen om te falen
Auteur: Anita Henriët
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Godijn Publishing
Publicatiedatum: Januari 2020
Aantal bladzijdes: 250
Recensie: Danielle

Over de auteur
Anita Henriët (1976) heeft van kinds af aan al een grote fantasie. Ze vertelt zichzelf vaak verhalen als tijdverdrijf. Pas in de dertig ontdekt ze het plezier van het schrijven. Langzaamaan ontpopt het plot van de serie ´Wereld van de Occulte´ zich in haar hoofd en besluit ze het eerste deel van de serie op papier te zetten. Tot haar verbazing wordt Instinct een groot succes. In 2016 weet Anita met één van haar New Adult boeken een prijs in de wacht te slepen.
Anita´s bron van inspiratie zijn de uitdagingen die het leven biedt. Thema’s zoals liefde, relaties & anders zijn, vermengd met een vleugje fantasie, spelen een grote rol in haar verhalen. Als Anita niet schrijft, besteedt ze haar tijd aan het coachen van mensen, haar gezin, het uitwerken & opschrijven van verhaallijnen of vage series op Netflix kijken. (Bron. Godijn Publishing)

Achterflap
Wanneer engel Muriël een gevallen engel uit de Hel bevrijdt, wordt ze door God tijdelijk naar de Aarde verbannen. Ze krijgt dertig dagen de tijd om hem op te sporen, anders is er geen plek meer voor haar in de Hemel. Haar aardse buurman Chad maakt het Muriël niet gemakkelijk om zich te focussen op deze missie. Zijn knappe looks en sexy lichaam roepen gevoelens in Muriël op. Emoties die haar vreemd zijn en in de war brengen. Na dagen van speuren is Muriël niets opgeschoten en ziet ze geen andere keuze dan de hulp van Chad te accepteren. Doet Muriël er goed aan haar lot in zijn handen te leggen?

Is er leven na de dood? En waar komen mensen dan terecht? Dat zijn vragen die op aarde regelmatig rondzwerven. In Dertig dagen om te falen is dit meteen duidelijk. Muriël heeft de opdracht gekregen om Isaac, de gevallen engel, weer terug te krijgen op de plek waar hij daadwerkelijk thuishoort. Ze daalt met weinig bezittingen neer op Aarde waar ze eerst moet wennen aan alle prikkelingen die zich om haar heen bevinden.
Gevoelens die ze in de hemel niet meer heeft gevoeld komen nu naar boven en ze weet niet goed hoe ze hier mee om moet gaan.

Mijn mening

Ik ben niet van plan om eraan toe te geven. Het is een van de redenen waardoor veel leden van mijn familie zijn gevallen en gedoemd zijn voor eeuwig tussen de mensen door te brengen.

De hoofdstukken worden gekenmerkt door het aantal dagen dat Muriël inmiddels op Aarde aanwezig is. Afwisselend vanuit het perspectief van de twee hoofdrolspelers Muriël en Chad. Het zorgt voor een vlot tempo in het verhaal en ondanks dat er een zware druk op Muriëls schouders rust is het luchtig beschreven.

De spanningen tussen Muriël en Chad zijn voelbaar en je geniet van het kat-en-muisspel dat zich tussen beiden afspeelt. Het genre heeft een groot feelgood gehalte en soms is het dan wel even over de top maar dit is absoluut niet storend. Je blijft heerlijk in de flow doorlezen en door de korte hoofdstukken kom je snel bij de dag waarop duidelijk moet worden of Muriël weer opgenomen wordt in de Hemel.

Anita Henriët mag zeker nog meer van dit soort boeken gaan schrijven want er zullen vast vele lezers van gaan genieten.

Ik geef Dertig dagen om te falen 3,5 ster.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)