Titel: Infinitum Infinitum
Auteur: Sterre Carron
Serie: Rani Diaz #14
Genre: Thriller
Uitgeverij: Witsand Uitgevers
Publicatiedatum: Maart 2020
Aantal bladzijdes: 336
Recensie: Leontine

Cover
De cover is vrij grijs en grauw, niet een cover die ervoor zou zorgen dat ik het boek snel zou oppakken. Al is mijn interesse wel gewekt door de naam van de auteur.

Auteur
Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit.

Achterflap/samenvatting
Op een nacht vindt Tess Van Ost op het zitje van de schommel in de tuin een gevleugelde zandloper. Tess schrikt want zij weet wat dit betekent…
Er is iets vreemds aan de hand met Quinn, Tess’ oudste dochter. Het gedrag van het jonge meisje is de laatste tijd erg veranderd. Ze verwaarloost steeds meer haar schoolwerk en ziet er ongelukkig uit. Nog voor de mensen in haar omgeving goed en wel in de gaten hebben wat er aan het gebeuren is, verdwijnt Quinn spoorloos.
Wanneer het team van Rani Diaz wordt ingeschakeld om de ware toedracht rond de mysterieuze verdwijning van Quinn te achterhalen, botsen de speurders op een muur van stilzwijgen. Het lijkt wel alsof iedereen in het gezin geheimen heeft. Wanneer Tess’ andere kinderen gevaar lopen, weet Rani dat ze door onzichtbare krachten wordt tegengewerkt. Zal ze de ware toedracht achterhalen of blijft ze als een spin vasthangen in het uitzichtloze web van geheimzinnigheden?

Mijn mening
Infinitum is inmiddels het 14e deel van de Rani Diaz serie. Ik ben nog altijd aan boord. En met Infinitum heeft Sterre Carron weer een ouderwets pareltje neergezet. Infinitum begint direct heel heftig, je bent getuige van steniging. Het voelt alsof je daar ter plekke bij bent. Waar gaat dit heen? Vervolgens maken we kennis met Quinn, een meisje dat heel erg gepest wordt op school en niet meer weet wat ze ermee moet. Op een nacht verdwijnt Quinn met de woorden: ik ga naar Mamma Beer. Rani Diaz en haar team worden ingeschakeld om de verdwijning te onderzoeken. Maar Rani stuit op tegenslag. Hun chef is tijdelijk vervangen en deze vrouw maakt het Rani bijzonder moeilijk. Moet ze op haar intuïtie vertrouwen? Of volgt ze de regels?

Op een dag ben je een tennisspeelster op topniveau. Vecht ervoor, kleintje. Je bent sterker dan ik ooit ben geweest. En weet dat ik van je hou.

Sterre Carron neemt je in Infinitum mee in een rollercoaster van emoties! Medelijden, begrip, afschuw, angst, verdriet, alles komt voorbij. In korte tot middellange hoofdstukken spant Sterre Carron een web van verhaallijnen, zonder ingewikkelde zinsconstructies. De spanning is door het hele boek voelbaar, te beginnen op bladzijde 1. De verhaallijnen worden zorgvuldig uitgediept en beetje bij beetje komen we tot de waarheid. De ontknoping is er eentje om in te lijsten, ik had deze zeker niet aan zien komen. En dat geldt eigenlijk voor het hele boek. Van begin tot einde had Carron mij in haar greep.

Spanning: 5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5

Dit is waarom ik verliefd ben geworden op de boeken van Sterre Carron. Ik geef Infinitum 5 sterren.

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)