De ontmoeting

(door Karin Kallenberg)

Het is weer eens tijd voor een column. Het liefst een dubieuze, gelardeerd met een hoop informatie waarvan de lezer denkt, dat zal ik maar met een korreltje zout nemen. Of: nou… ik weet het niet hoor, het zou best allemaal eens waar kunnen zijn. Op dergelijke half serieuze kul loopt het namelijk bij mij toch meestal uit.

Voor wie het nog gemist had: Alexander, Miriam en ik zagen elkaar zondag 15 maart voor een interview. Zonder handen schudden, of begroeting middels een omhelzing. Het voelde vreemd en karig. Het gesprek was dat niet. Dat voelde of ik in een warm bad was beland door de hartelijke aandacht van dit gepassioneerde stel.

Miriam is wat we in de volksmond een topwijf noemen. Intelligent, vrolijk, en het juiste woord op het juiste moment. Alexander is een kanjer gezien alles wat hij voor elkaar krijgt voor Thrillers and More, met zijn toch al overladen programma. Denk alleen al aan het configureren en draaiende houden van deze stijlvolle site. Hij deed mijn hart sneller kloppen door zijn rustige, bijna lieve uitstraling. Zo zie ik mannen het liefst. En toen reed ik naar huis en hoorde twee uur later dat de horeca op slot moest. Tjonge, dat was op het nippertje.

Dan nu een heel ander onderwerp. Graag vraag ik jullie aandacht voor iets wat misschien niet iedereen beseft. Ik neem aan dat jullie deze site graag bezoeken, de blogs graag lezen, alsook de recensies en alle andere boekeninfo. Alles is liefdewerk oud papier. Alleen boekengekken haken aan om hun kostbare tijd hierin te steken. Waarbij we dat ‘gek’ uiteraard letterlijk moeten nemen. Maar er zijn behalve tijd ook kosten aan verbonden. Denk alleen al aan de hosting voor de site.

Daarom kun je onder de artikelen en recensies hier, de desbetreffende boeken aanklikken, waarna je doorgeschakeld wordt naar Bol (of Libris). Bij daadwerkelijke aanschaf krijgt Thrillers and More een minibedragje voor de pot. En vele minibedragjes maken een minibedrag. En vele minibedragen maken… Je snapt het. Misschien is het een idee voor de lezers van Thrillers and More om de volgende keer dat je een boek bestelt dat even via de link op hun site te doen? Het kost jou niets extra’s en voor de beheerders hier is het erg leuk. Ook als kleine geste dat de sitebezoekers hun werk waarderen.

Wat heb ik verder nog te melden? Onze vlucht naar Rome is voor de tweede keer geannuleerd. We zijn letterlijk grounded in Amsterdam. Ook de vlucht die we voor het eind van de week geboekt hadden, werd de volgende dag alsof het even een blokje om was, meteen gecanceld. Niet heel vreselijk, alleen een beetje raar dat je niet terug naar huis kan. Wel fijn dat ik nu tijd heb om hier eens alle klusjes te doen die al heel lang op mijn lijstje staan. Niet dat ik ze ook echt ga doen hoor, ben je mal, het is alleen fijn dat ik er in theorie de tijd voor heb.
Nederland gaat zijn best doen om landgenoten die in het buitenland vast zitten terug te halen. Dit kan weken duren. Maar omgekeerd? Er moeten duizenden Italianen vanuit Nederland terug naar huis. Het consulaat meldde ons dat wij, als niet Italiaanse staatsburgers, waarschijnlijk achterin de rij moeten aansluiten. Alsof we niet al 34 jaar in dat land wonen.

Affijn, hoe is het nu verder gegaan met dat interview? Aanleiding was De orde, het nieuwste boek van Dimitri en mij. Jullie zullen het verslag hier nog wel te lezen krijgen. En of het waar is dat ik bij het afscheid stotterend en snotterend stamelde: ‘Ik vind jullie heel leuke, lieve mensen,’ of dat het weer een verzinsel is in dit relaas, weten alleen ondergetekende en die heel leuke, lieve mensen.

‘Nee, dat deed je niet,’ zegt mijn man na lezing van dit stuk. Waarop ik antwoordde: ‘Jawel hoor. Je kent me toch …’


Karin Kallenberg schreef samen met Dimitri van Hove de thrillers B.B., Penitenza en de onlangs verschenen De orde.

Volg Karin op Facebook, Instagram of ga naar haar www.karinkallenberg.nl

Volg Karin & Dimitri via www.karinendimitri.info

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)