Titel: Night Thinker
Auteur: Luna Van Roosen
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: Februari 2020
Aantal bladzijdes: 286
Recensie: Margot

Over de auteur:
Luna Van Roosen
, Sint-Amands, werd op kerstavond 1999 geboren werd met een pen in de hand. Ze omschrijft zichzelf als een Day Dreamer and a Night Thinker. Met andere woorden: haar brein staat nooit stil en is altijd bezig met het bedenken van nieuwe verhalen.

Acherflap:
”Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins en een kasteel vol familiegeheimen. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat het mijn leven in groot gevaar brengt.” Lora’s aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby’s familiegeheimen. Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby’s verhaal. Lora wil zijn waarheid ontdekken, maar bij elke ontdekking komt ook haar eigen veiligheid verder in het gedrang. Is zij in staat om eindelijk rozen te doen bloeien? Of zal ze nooit ontdekken welke rol voor haar is weggelegd in dit sprookje? Night Thinker is het tweede en laatste deel uit een tweeluik, het slot op het succesvolle Day Dreamer.

Mijn mening:

Het boek begint met Lora die naar een torentje loopt in het kasteel, het lijkt alsof ze in een droom zit maar dat is niet zo. Als ze in het torentje is, voelt ze dat ze steeds dichter naar het raam wordt geduwd. Als ze achter zich kijkt ziet ze opeens een soort van ‘schaduwvrouw’ staan. De volgende ochtend wordt ze gevonden door Hubrecht, Alice en Charlotte, Lora vertelt hen over wat er is gebeurd en vindt het zelf ook nog heel raar. Lora is ook nu vastberaden om erachter te komen wat Bobby nou de hele tijd voor haar geheim houdt, maar of haar dat ook gaat lukken?   

Ik sla mijn armen over elkaar in een poging onvermurwbaar te lijken. Met zijn ogen tot spleetjes geknepen volgt hij mijn beweging. Ik slik. Ga ik te ver?  

Net zoals het eerste deel ben ik hier erg enthousiast over; het was weer superleuk om te lezen! In dit boek krijg je eindelijk antwoord op alle vragen. Het verhaal wordt goed verteld en is goed te volgen. De hoofdstukken waren ook een prima lengte. Er zaten een paar illustraties in het boek, altijd dan bij het begin van een nieuw hoofdstuk. De personages werden weer echt tot leven gebracht waardoor het net leek of je er letterlijk bij stond. Ik vind het erg jammer dat dit maar een tweeluik was maar kan niet wachten op meer boeken van Luna!   

En we leefden nog lang en gelukkig. Tot nu toe althans…

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5  

4 sterren voor Night Thinker 

Margot

Leave a Reply

  • (not be published)