Titel: Opgepast!Opgepast!
Auteur: Jennefer Mellink
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Kluitman
Publicatiedatum: April 2020
Aantal bladzijdes: 90
Recensie: Miriam  

Over de auteur 

Jennefer Mellink is opgegroeid in Leusden. In 2014 debuteerde ze met de young adult thriller Gebroken, door Hebban.nl genomineerd voor Beste Young Adult Thriller 2014. Daarna volgden de YA-thrillers Kwaad bloedGevarenzone en Vermoorde onschuld. De boeken die ze schrijft, zijn verhalen die Jennefer vroeger graag zelf had willen lezen. Ze is van mening dat lezen heel leuk is, zolang je maar het juiste boek in handen hebt. 

Samenvatting 

Benthe is een leuke, vrolijke zestienjarige die volop in het leven staat. Ze heeft het maar druk: met haar twee hartsvriendinnen winkelt ze en gaat ze uit, ze past op en werkt in de plaatselijke snackbar om haar paardrijlessen te kunnen betalen en om een scooter bij elkaar te sparen. Oh ja, en dan moet ze ook nog naar school. Maar iemand houdt haar in de gaten….iemand die haar wil…haar pijn wil doen… 

Benthe is mooi, Benthe is vriendelijk, Benthe is behulpzaam, Benthe is slim. Benthe heeft alles. Ze is perfect.

Zodra bekend wordt dat er een nieuw boek van Jennefer Mellink gaat verschijnen, zit ik in de startblokken en kan ik niet wachten om het te lezen. Met Opgepast! word je absoluut niet teleurgesteld. Mellink doet waar ze goed in is. Ik heb het al eens eerder gezegd, zij heeft een ongekend talent om in de huid te kruipen van haar jonge hoofdpersonages. Je proeft het plezier waarmee zij haar personages tot leven wekt, zo ook in Opgepast! Het is gewoon jammer dat deze novelle maar 90 bladzijden telt. Als lezer wil je Benthe en haar vriendinnen Denise en Lara nog beter leren kennen. 

Weer kijk ik achterom. Het heeft geen zin. Te donker.

Maar wie heeft het toch op Benthe gemunt? Er wordt af en toe gewisseld van perspectief waardoor deze persoon ook aan het woord komt en dat maakt het verhaal net even spannender. Als lezer twijfel je continu, net als je denkt ‘hm…ik denk dat die het is’, word je door Mellink weer op een ander spoor gezet. Potverdorie. En dat is knap, zeker in een verhaal van 90 bladzijden. 
Dat is overigens meteen het hele grote minpunt aan Opgepast!, ik bedoel….90 bladzijden?! Veel. Te. Weinig. En dat einde he…dat is dan weer echt typisch Jennefer, tof!  

4 hele dikke sterren voor Opgepast!

Miriam  

Leave a Reply

  • (not be published)