Op 7 april verschijnt bij Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum het
derde deel in De magische apotheek serie van Anna Ruhe: De strijd om de meteoor.
In samenwerking met Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum mogen wij een setje van deel 1 & 2 verloten, waarvoor onze hartelijke dank!

Het verhaal

Er hangt een geheim in de lucht
Het ruikt vreemd in de oude villa, naar… naar wel duizend dingen tegelijk! Dat is het eerste wat Lucie aan haar nieuwe thuis opvalt. Maar die geuren lijken nergens vandaan te komen en de sleutel die Lucie onder een vloerplank vindt, lijkt in geen enkel slot te passen. Is er soms een verborgen kamer in de villa?
Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze de geheime kamer in de villa vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven: de muren hangen van de vloer tot aan het plafond vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin de heerlijkste parfums borrelen en glinsteren! Al snel komen ze erachter dat achter het glas niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. En één flesje kan zelfs beter voorgoed gesloten blijven…

Het mysterie van de zwarte bloem
Lucie heeft een groot geheim. Diep onder haar huis heeft ze een verborgen ruimte gevonden: een magische apotheek! Hier worden magische geurtjes gebrouwen waarin enorme krachten schuilen. Lucie, haar buurjongen Mats en haar broertje Benno hebben de opdracht gekregen om de apotheek te beheren.

Op een dag verdwijnt het meteoorpoeder, het belangrijkste ingrediënt van alle magische geuren. Zonder dit poeder kan Mats zijn vader niet genezen van de werking van het liefdeloze luchtje! In hun zoektocht naar de dief komen Lucie en haar vrienden terecht in Utrecht. Daar krijgen ze hulp van een man die al heel lang niet meer in leven hoort te zijn. Lukt het Lucie en haar vrienden om het meteoorpoeder te vinden en de magische apotheek te redden?

Over de auteur

Anna Ruhe groeide op in Berlijn en wilde graag ijscoboer worden, tot ze erachter kwam dat dat niet betekende dat ze zelf de hele dag ijs mocht eten. Daarna overwoog ze marine biologie, tot ze erachter kwam dat dat niet betekende dat ze de hele dag tussen de haaien mocht zwemmen. Uiteindelijk werd ze schrijver van De magische apotheek.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

 • Hoe beoordeelde Amanda deel 1 en 2 en wat zei ze nog over deel 2?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 9 april 2020 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Anna‘.
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Succes!

One Comment to: Winactie: De magische apotheek deel 1 & 2 – Anna Ruhe GESLOTEN

 1. will langenberg

  april 7th, 2020

  Leuke winactie van fantastisch mooie boeken.
  Ik heb graag meegedaan.

  Beantwoorden

Leave a Reply

 • (not be published)