Hier alweer het laatste overzicht voor deze maand, er zit vast wel iets leuks bij!

Tarifa – Kiki van Dijk (21 april)
Liv en Alex, een succesvol stel dat festivals organiseert, besluiten te gaan relaxen in hun geliefde surfstad Tarifa. Terwijl Alex en puberzoon Pepijn de golven trotseren, kan Liv genieten van de zon, haar boek en een gin-tonic.
Als Liv na hun eerste avondje ’s nachts wakker wordt, blijkt Pepijn niet in zijn bed te liggen. De volgende dag is hij nergens te bekennen.
Het stel begint aan een zenuwslopende zoektocht naar hun zoon. Maar dan gebeurt er iets waardoor Livs leven voorgoed verandert. Ze ontdekt dat achter het bruisende stadje dat ze zo goed dacht te kennen een gewelddadige en donkere wereld schuilgaat. En dat niemand zomaar te vertrouwen is.

Het geheim van Grace – Mariska Overman (2 april)
Kom je zomervakantie bij mij doorbrengen. Ik moet je wat vertellen. Iets van levensbelang.
Wanneer Maud dit bericht van haar tante Josie in Ierland krijgt, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Bovendien wil ze dolgraag weg uit Nederland. Maar als ze bij het witte huis van haar tante aankomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Maud raakt verzeild in een mysterieuze zoektocht naar haar afkomst, die haar kriskras door een duister Ierland voert.

 

De Rus – Hans Faber (28 april)
Vince van Zandt, dé misdaadverslaggever van Nederland, leest in een nieuwsbericht dat er een Russische man uit de Prinsengracht is gedregd. De politie gaat uit van een ongeluk, maar de dood van de man intrigeert Vince. Ondanks het feit dat zijn hoofdredacteur niks in het verhaal ziet, gaat Vince op onderzoek uit. Carla, de healer die hij regelmatig bezoekt, waarschuwt hem zelfs voor gevaar. Gevaar dat van twee kanten komt. Hij weet de identiteit van de Rus te achterhalen, maar als hij door krijgt in wat voor slangenkuil hij terecht is gekomen vraagt hij zich af waarom hij zo koppig is geweest.

 

 

Bloedsteen – Bernice Berkleef (14 april)
Op een ochtend wordt Ella nietsvermoedend van haar bed gelicht door de politie. Ze wordt verhoord over haar vader, hij zou illegaal goederen van Java naar Nederland hebben gesmokkeld. Als haar vader, die vroeger in een jappenkamp heeft gezeten, in hechtenis overlijdt besluit Ella zelf naar Java af te reizen om in hun familiehuis tot rust te komen. In het huis vindt ze aanwijzingen voor een geheim dat haar vader heeft weten te verbergen. Maar ze is niet de enige die lucht heeft gekregen van de verborgen geschiedenis, want haar verblijf op het eiland neemt een zeer onaangename wending…

 

Nacht van de draak – Julie Kagawa (7 april)
Boze krachten hebben het lot van de wereld in handen…
Eens in de duizend jaar, wanneer een nieuw tijdperk aanbreekt, krijgt degene die op dat moment eigenaar is van een geheimzinnige perkamentrol een geweldige kans. Hij of zij kan de grote Kami-draak aanroepen en een wens doen. Dat moment is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen.
Yumeko heeft het laatste stuk van de drakenrol opgegeven om haar vrienden te redden. Nu moeten zij en haar reisgenoten zo snel mogelijk naar de woeste kust van Iwagoto om de Meester der Demonen tegen te houden, voordat hij de kans krijgt de grote Kami-draak aan te roepen. Want hij zal een wens doen die de hele wereld in het verderf zal storten…
Het wordt een race tegen de klok in het adembenemend spannende slot van de Schaduw van de vos-serie.

 

De vlinderkamer – Lucinda Riley (21 april)
Het leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke student plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin. Maar het bijbehorende landhuis van haar familie raakt in verval, en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het landgoed te verkopen.
Dan keert Posy’s eerste liefde, Freddie, terug in haar leven. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart, maar nu zoekt hij weer contact. Welk geheim draagt hij met zich mee? En wat heeft het statige landgoed van Posy’s familie daarmee te maken?

 

Zo anders – Kirstin Rozema (21 april)
Zussen Silke en Mirthe in ‘Zo anders’ van Kirstin Rozema zijn absolute tegenpolen. Waar Mirthe een flierefluiter is die haar schouders vaak over zaken ophaalt, is Silke een piekeraar die maar blijft malen. Hun relatie escaleert na een gezamenlijke vakantie en Silke besluit het contact met Mirthe te verbreken. Dan belandt hun moeder plotseling in het ziekenhuis. Aan het ziekenhuisbed hoort Silke dingen die haar verrassen en die ze nooit had moeten horen.

 

 

Leave a Reply

  • (not be published)