Titel: Hypnose (Black edition)
Auteur: Lars Kepler
Serie: Joona Linna #1 (herziene versie)
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaling: Tineke Jorrisen-Wedzinga
Publicatiedatum: Februari 2020
Aantal bladzijdes: 560
Recensie: Amanda

Cover
Wat een ontzettend gave jubileum uitgave van Hypnose! Boek is volledig zwart, cover, achterflap, alle zijkanten. Alleen de persoon op de trap is zichtbaar. Zeker een musthave voor in de kast!

Auteur
Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Met hun bloedstollende thrillers rond Joona Linna veroverden ze de wereld. Inmiddels zijn er van hun boeken in Nederland meer dan 600.000 exemplaren verkocht. Hypnose vierde in 2020 zijn 10-jarig jubileum. Ter ere van de verschijning van het eerste deel 10 jaar geleden, is het boek volledig herzien en herschreven door de auteurs en uitgegeven in een mooi Black edition.

Achterflap
Ter ere van 10 jaar Hypnose heeft Lars Kepler dit iconische thrillerdebuut volledig herzien en herschreven. Meer vaart, meer spanning, meer Joona Linna. Een absolute must voor alle fans.

Erik Maria Bark heeft gezworen nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Maar als inspecteur Joona Linna hem om hulp vraagt bij een moordzaak waarbij de levens van twee jonge mensen op het spel staat, heeft hij geen andere keuze. Al snel wordt duidelijk dat Erik de prijs moet betalen voor zijn verbroken belofte. Hij wordt getroffen door een serie gewelddadige en onverklaarbare gebeurtenissen, die ook zijn gezin meesleuren in een vreselijke nachtmerrie.

Mijn mening

De doden zijn niet helemaal dood.

Enkele jaren geleden heb ik de eerste uitgave van Hypnose gelezen, dit vond ik toen al een heerlijk boek en ondertussen heb ik de rest van de serie ook gelezen. Ik was nu dan ook wel benieuwd naar de jubileumuitgave, al was het alleen al om de mooie buitenkant van het boek. Onlangs heb ik ook de film gekeken (zie recensie op de website), dus het verhaal zat wel een klein beetje weer in mijn hoofd. Ondanks dat toch ook weer een heerlijk boek. Maar zoals gezegd was het al jaren geleden dat ik de eerste druk gelezen heb, dus ik kon mij niet precies voor de geest halen wat/hoeveel er aangepast en herschreven is. In mijn beleving heeft de jubileumuitgave wat meer vaart in het verhaal.

Het heden is verdwenen, maar de herinnering is onbarmhartig.

Hypnose is een prima uitgewerkt verhaal met aantrekkelijke personages. De personages, vooral Joona, zijn lekker een beetje mysterieus en hebben de nodige geheimen die ze niet zomaar prijsgeven. De schrijfstijl is prettig en aantrekkelijk, korte en langere hoofdstukken wisselen elkaar geregeld af. Het verhaal is spannend en gruwelijk en sleept je mee op een zoektocht naar de waarheid in het gure Scandinavische landschap. Het eerste boek vormt een goede en stevige basis voor de opbouw van de verdere serie, waarin het personage Joona langzaam ontrafeld wordt.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Een hele mooie 4 sterren voor deze bijzonder mooi vormgegeven jubileumuitgave van Hypnose van het Scandinavische echtpaar Lars Kepler.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)