Titel: Terug naar Cornwall
Auteur: Marelle Boersma
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: Maart 2020
Aantal bladzijdes: 350
Recensie: Leontine

Cover
Ik vind de cover echt prachtig. De mooie blauwe zee geeft je gelijk een vakantiegevoel. En de vrouw op de rotsen is intrigerend. Wat doet ze daar?

Auteur
Marelle Boersma (1957) heeft inmiddels een heel rijtje thrillers op haar naam staan, waaronder een aantal bestsellers zoals Ik volg je en Vals alarm (ruim 85.000 ex.). Vals alarm won de tweede prijs bij de Thriller Awards 2012 en stond ruim 6 weken in De Bestseller 60. Haar eerste thrillers gaan voornamelijk over actuele misstanden, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen van slachtoffers. Op dit moment schrijft Marelle aan een serie Vertrek-thrillers, waarvan de eerste, Château de Provence, in 2018 is uitgekomen. Ciao Sicilia volgde een jaar later en ook Enkele reis naar de Algarve kan aan het rijtje worden toegevoegd. Inmiddels zijn haar Vertrek-thrillers razend populair.

Achterflap
Vlak na de dood van haar vader ontdekt Jill een raadselachtige notitie die hij voor haar achterliet. Ze vertrekt naar haar geboortegrond in Cornwall op zoek naar haar familie en afkomst. Daar blijkt dat haar hele leven gebaseerd is op leugens. Kan Jill op tijd ontdekken wat haar vader haar nu eigenlijk wilde vertellen?

Mijn mening
Als Jills vader overlijdt, laat hij een cryptisch briefje voor haar achter. Het werd tijd om een geheim te vertellen. Maar wat wilde hij haar vertellen? Ze laat Nederland achter en gaat naar Cornwall omdat haar familie daar vandaan komt. Maar eenmaal daar wordt ze niet zo gastvrij onthaald als ze gedacht had. Wat wilde haar vader haar vertellen en waarom doet iedereen zo vreemd tegen haar?

Marelle Boersma weet als geen ander hoe het is om te emigreren en elders een bestaan op te bouwen. En dat is terug te lezen in haar boeken. Ze weet de omgeving zo te omschrijven dat je het gevoel hebt daar te zijn, zonder dat die omschrijvingen overheersen. Een Vertrek-thriller van Marelle Boersma laat de zon schijnen. Een vakantiegevoel is onvermijdelijk, zelfs als je in je eigen tuin zit. 

Nu ik dood ben, mag ik eindelijk praten.

Het boek vertelt de zoektocht naar de waarheid en is verdeeld in drie perspectieven. De schuingedrukte tekst vertelt het verhaal van vader Bob in het verleden. Daarnaast lezen we in het heden mee met Jill. En dan is er nog een derde perspectief waarover ik niet in detail wil treden, aangezien dit een deel van het verhaal weg kan geven. De wisseling van perspectief drijft de spanning flink op. Het verhaal zit goed in elkaar en beetje bij beetje komen we achter de waarheid. Het boek is vlot geschreven en door de relatief korte hoofdstukken denk je snel: Ah, we doen nog een hoofdstuk.

De personages worden prachtig omschreven door Marelle Boersma. Je krijgt een mooi beeld en dit beeld wordt gedurende het verhaal steeds duidelijker. Jill is een vastberaden jonge vrouw die zich niet uit het veld laat slaan als de situatie moeilijk wordt.

Terug naar Cornwall is een prachtige vrouwenthriller. Het verhaal is spannend te noemen omdat de waarheid intrigeert, niet omdat het boek vol moord en doodslag zit. Het is een boek om even weg te dromen in het Engelse landschap.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Ik geef Terug naar Cornwall een ruime 4 sterren.

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)